Головна Новини Світ Пiвденна Америка В Аргентині новий президент: чи підтримує він Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

В Аргентині новий президент: чи підтримує він Україну

Лібертаріанець Хав'єр Мілей став новим президентом Аргентини

20 листопада 2023, 09:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Ультраправий лібертаріанець Хав'єр Мілей переміг у другому турі президентських виборів в Аргентині. Мілер запропонував кілька суперечливих реформ під час своєї передвиборчої кампанії, зокрема це стосується створення ринку трансплантації органів, відмови від песо та введення долара.

В Аргентині новий президент: чи підтримує він Україну

Президент Аргентини Хав'єр Мілей. Фото з відкритих джерел

Після підрахунку 99% бюлетенів Хав’єр Мілей набрав 56%, а його головний конкурент Серхіо Массу — 44%. Таким чином Хав’єр Мілей переміг на виборах та став президентом Аргентини. Під час оприлюднення проміжних результатів Мілей заявив, що "сьогодні починається відбудова Аргентини".

Аргентина вже кілька десятиліть переживає кризу, зокрема річна інфляція перевищила 140%, а двоє з п’яти аргентинців живуть у бідності. Вибори однозначно свідчать, що громадянам Аргентини набридла традиційна політика та економічна катастрофа.

Зійшовши на посаду президента Аргентини Хав'єр Мілей зможе реалізувати запропоновані ним реформи, які стосуються закриття центрального банку, запровадження долара як офіційної валюти, скорочення державних витрат, закриття майже половини міністерств та інші.

Хав’єр Мілей є прихильником США, України та виступає проти зближення з Китаєм.

"Я приніс український прапор тому, що ті з нас, хто підтримує ідеї свободи, не можуть терпіти чи підтримувати вторгнення, подібне до того, яке Росія зробила в Україні", — сказав Хав’єр Мілей.

Також відомо, що майбутня очільниця МЗС Діана Мондіно відреагувала на можливий вступ Аргентини до БРІКС, де присутні Росія та Китай. За її словами уряд Мілея "не те щоб був проти вступу, але не розуміє вигоди цього кроку".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про масштабну пожежу в Аргентині.

Також "Коментарі" писали, що було названо людину, яка становить найбільшу небезпеку для світу у 2024 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини