Головна Новини Світ Пiвденна Америка В Чилі вакцинували від COVID диких тварин: кого щепили і навіщо
commentss НОВИНИ Всі новини

В Чилі вакцинували від COVID диких тварин: кого щепили і навіщо

Диким тваринам в чилійському зоопарку зробили щеплення від COVID

5 січня 2022, 13:55
Поділіться публікацією:

У зоопарку в Південній Америці тваринам почали вводити другу дозу експериментальної вакцини. Щепили не всіх підопічних, а деякі види, що є сприйнятливими до вірусних інфекцій. Про це пише polsatnews.

В Чилі вакцинували від COVID диких тварин: кого щепили і навіщо

Тваринам зробили щеплення від коронавірусу, фото з Twitter

Отже, повен курс вакцинації пройшли орангутанги, тигри, леви та пуми. Вакцинування експериментальне, вчені будуть слідкувати, чи допомогла вакцина виробленню імунітету в ссавців. Поки що щепили не всіх особин названих видів, а по кілька.

Експеримент проводять в зоопарку міста Буїн, в районі Сантьяго-де-Чілі. Доглядачі тварин вкололи вакцину від COVID-19 бенгальському тигру, орангутангу Сандай, трьом пумам та трьом левам.

Науковці будуть спостерігати за щепленими й хочуть з'ясувати, наскільки сильний в них виробиться імунітет. Вакцина для тварин була розроблена спеціально, вона поки що не має офіційної назви. Першу дозу вакцини тваринам вкололи 13 грудня 2021 року.

За даними кількох зоопарків, ймовірність зараження більша в кількох видів мавп і великих кішок, деяких видів хижаків та оленів. У зоопарку Буїн не зареєстровано жодного випадку зараження тварин, але в Сполучених Штатах шість африканських левів, суматранський тигр та два сибірські тигри отримали позитивний результат тесту на COVID-19 у 2021 році. В тварин були такі симптоми: зниження апетиту, кашель, чхання та млявість.

"Реакція (на вакцину) була досить хорошою. Не було жодних побічних реакцій, таких як агресивність, відсутність апетиту, нудота; жодних видимих ​​ознак, які б змусили нас підозрювати, що будь-яка з вакцинованих тварин мала побічну реакцію", — пояснює Себастьян Селіс, голова ветеринарної служби зоопарку Буїн.

Як повідомляв портал "Коментарі", вчені відновили вид риб, що вимерли багато років тому. Екологам вдалося відтворити популяцію рибок, що вважалася зниклою 18 років тому. Цей вид, має назву "текіла фіш". На сьогодні рибок цього виду випустили в прісноводні водойми Мексики, де раніше він існував.

В Чилі вакцинували від COVID диких тварин: кого щепили і навіщо - фото 2
В Чилі вакцинували від COVID диких тварин: кого щепили і навіщо - фото 3



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини