Головна Новини Світ Туреччина Армія Туреччини готується до наземної операції у Сирії: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Армія Туреччини готується до наземної операції у Сирії: що відомо

Турецька армія практично завершила підготовку до наземного вторгнення у північну Сирію

28 листопада 2022, 21:10
Поділіться публікацією:

Армія Туреччини вже практично завершила підготовку до наземного вторгнення у північну Сирію. Військова операція може початися найближчим часом, якщо відповідне рішення підтримають у Кабінеті міністрів. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на Reuters.

Армія Туреччини готується до наземної операції у Сирії: що відомо

Армія Туреччини готується до операції у Сирії (фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що відповідне рішення щодо проведення операції у Сирії уряд Туреччини може прийняти вже 28 листопада.

"Турецьким збройним силам потрібно лише кілька днів, щоб стати майже повністю готовими", — повідомив один із високопосадовців, додавши, що союзні Туреччині сирійські повстанці були готові до такої операції лише через кілька днів після теракту в Стамбулі, що стався 13 листопада.

Відтак, чиновник повідомив, що наземна операція має розпочатися вже найближчим часом. Тож військові чекають на команду президента Реджепа Тайїпа Ердогана.

Відомо, операція "Коготь-меч" була відповіддю на теракт у Стамбулі, загинули 6 людей і 81 було поранено. 20 листопада міністерство оборони Туреччини повідомили про повітряну операцію на півночі Сирії, Іраку та авіаударах по базах курдської збройної організації YPG.

 Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що Ердоган відреагував на вибух у Стамбулі. Вибух у центрі Стамбула, який стався 13 листопада, внаслідок якого загинули та постраждали десятки людей, може бути терористичним актом. Відповідну заяву зробив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.Окрім цього, президент запевнив, що усі винні будуть покарані по заслугам". На трагедію, що сталася у Туреччині, відреагував президент України Володимир Зеленський, який висловив співчуття турецькому народові.

 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини