Головна Новини Світ Туреччина Ердоган кинув Путіна з його 9 травня. Куди поїде президент замість Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган кинув Путіна з його 9 травня. Куди поїде президент замість Росії

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган не поїде в РФ на святкування 9 травня, повідомляє агентство Reuters з посиланням на представника турецької служби безпеки. Він начебто зібрався у США на зустріч з Джо Байденом

29 березня 2024, 15:50
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, ймовірно, не візьме участь у військовому параді в Росії 9 травня, оскільки на цю дату він має запланований візит до США для зустрічі з Джо Байденом.

Ердоган кинув Путіна з його 9 травня. Куди поїде президент замість Росії

Реджеп Ердоган

Зазначається, що візит Ердогана до Вашингтона стане першим з 2019 року, коли він зустрівся з тодішнім президентом Дональдом Трампом, з яким у нього були добрі особисті стосунки. Після обрання президента Джо Байдена у 2020 році Анкара намагалася організувати ще одну особисту зустріч.

Останнім часом відносини між країнами трохи покращилися після ратифікації Туреччиною в січні заявки Швеції на вступ до НАТО. Проте напруженість залишається, особливо у зв'язку з питаннями північної Сирії, де сили США співпрацюють з курдськими бойовиками, яких Туреччина вважає терористами. Вашингтон також вимагає від Анкари більш активних заходів для припинення транзиту товарів до Росії, які можуть використовуватися Москвою у військових діях проти України.

Reuters також повідомило, що турецький чиновник не надав жодної додаткової інформації про візит, але повідомив, що високопоставлений представник турецької розвідки Ібрагім Калін зустрінеться з членами Палати представників США для обговорення запланованого візиту та інших двосторонніх питань.

Аналітики вважають, що Байден і Ердоган, можливо, також обговорять конфлікт між Ізраїлем і Хамасом, а також співробітництво в оборонній промисловості, зокрема питання про недавню угоду про купівлю Туреччиною американських винищувачів F-16.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Ердоган недавно поговорив телефоном із кремлівським диктатором Путіним і заявив, що готовий сприяти проведенню мирних переговорів між Україною та РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини