Головна Новини Світ Туреччина Ердоган критикує Ізраїль: "змушує нас сумувати за Гітлером"
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган критикує Ізраїль: "змушує нас сумувати за Гітлером"

Турецький лідер Реджеп Ердоган порівняв прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу з Адольфом Гітлером через військову операцію в Палестині.

27 грудня 2023, 17:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Ердоган виступив на церемонії вручення державних нагород в Анкарі, де проголосив різку промову в бік Ізраїлю та її політичного керівництва. Ердоган заявив, що Ізраїль "змушує нас сумувати за Гітлером" через свої військові дії в Секторі Гази.

Ердоган критикує Ізраїль: "змушує нас сумувати за Гітлером"

Президент Туреччини Реджеп Ердоган. Фото з відкритих джерел

Реджеп Ердоган не вперше критикує Ізраїль за військові дії у Палестині. Однак цього разу турецький президент порівняв ізраїльську владу з лідером нацистів Адольфом Гітлером.

"Вони погано говорили про Гітлера. Але що відрізняє їх від Гітлера? Вони змушують нас сумувати за Гітлером. Невже те, що робить цей Нетаньягу, менше, ніж зробив Гітлер? Це не так. Він багатший за Гітлера, він отримує підтримку від Заходу. І що вони зробили з усією цією підтримкою? Вони вбили понад 20 000 людей у секторі Газа", — сказав Реджеп Ердоган.

За словами президент Туреччини нова війна на Близькому Сході стала іспитом для країн Заходу, інституції, ООН та Євросоюзу, який вони провалили.

"Так само, як і 80 років тому в нацистській Німеччині, люди, які сьогодні мають сміливість назвати злодіяння в Газі своїми іменами, зазнають гонінь та погроз", — критикує Ердоган позицію Заходу.

Нагадаємо, що на відміну від своїх західних союзників і деяких арабських країн, Туреччина не вважає ХАМАС терористичною організацією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ердоган грізно пригрозив Ізраїлю заявивши, що "смерть наближається" для цієї країни і вона "зникне"

Також "Коментарі" писали про Єгипет, який запропонував мирний план для закінчення війни на Близькому Сході.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини