Головна Новини Світ Близький Схід Єгипет запропонував мирний план для закінчення війни на Близькому Сході
commentss НОВИНИ Всі новини

Єгипет запропонував мирний план для закінчення війни на Близькому Сході

Ізраїль та ХАМАС отримали мирний план від Єгипту щодо можливого врегулювання військового конфлікту.

27 грудня 2023, 10:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

25 грудня Єгипет надіслав лідерам Ізраїлю та ХАМАС пропозицію щодо припинення бойових дій з подальшим планом мирного розв'язання конфлікту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання AP, яке дізналось деталі у дипломата з Європи та єгипетського чиновника.

Єгипет запропонував мирний план для закінчення війни на Близькому Сході

Єгипет запропонував мирний план для закінчення війни на Близькому Сході. Фото з відкритих джерел

Згідно з мирним планом буде припинення бойових дій між Ізраїлем та ХАМАСом, разом з поетапним обміном заручників. Згодом очікується створення палестинського уряду, який матиме контроль над територіями Палестини, зокрема Сектором Газа та Західним берегом річки Йордан.

AP зазначає, що обидві сторони конфлікту спочатку прохолодно відреагували на запропоновану ідею врегулювання ситуації на Близькому Сході. Однак, ні Ізраїль, ні ХАМАС не відкинули пропозиції, що свідчить про можливий розгляд дипломатичного рішення для закінчення війни. Хоч офіційно обидві сторони не погоджуються на припинення бойових дій.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу не коментував пропозицію, а у своїй промові вказав на необхідність продовжити бойові дії. За словами ізраїльського політика війна "ще не близька до завершення".

Подібним чином відреагував і високопоставлений чиновник ХАМАС Іззат Рішк, який відкинув пропозицію мирного плану закінчення війни.

"Наш народ хоче зупинити агресію, а не чекає тимчасового або часткового перемир'я на короткий проміжок часу, після якого почнеться нова агресія і тероризм", — сказав Рішк.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про трагічну помилку ізраїльської армії, яка вбила заручників, що втекли від ХАМАС.

Також "Коментарі" писали, що США вимагають від Ізраїлю не затягувати війну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини