Головна Новини Світ Туреччина Ердоган негативно висловився щодо перспектив членства України в ЄС: що обурило президента Туреччини
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган негативно висловився щодо перспектив членства України в ЄС: що обурило президента Туреччини

Ердоган вважає, що Україні немає місця в ЄС, тому що Туреччина ще не там

19 грудня 2023, 16:04 comments1214
Поділіться публікацією:

Лідер Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган не приховував свого роздратування тим, що Україна стала ще на крок ближче до членства в ЄС після рішення Європейської ради про початок переговорів з Україною про її вступ до блоку. Президент Туреччини заявив, що ЄС поступить з Україною та Молдовою аналогічним чином, як і з Анкарою, "заморозивши" їхні заявки. Як передає портал "Коментарі", про це пише Reuters, цитуючи заяву Ердогана.

Ердоган негативно висловився щодо перспектив членства України в ЄС: що обурило президента Туреччини

Реджеп Таїп Ердоган. Фото: з відкритих джерел

"Надання їм статусу кандидата не означає, що вони стануть членами ЄС. З ними розпочнеться процес, і вони теж будуть у безвиході. Жодна з цих країн не є Туреччиною", — висловився Ердоган журналістам після візиту до Угорщини.

Лідер Туреччини натякнув, що Анкара є кандидатом на вступ до ЄС ще з 2005 року і більше заслуговує на цей шанс, ніж Україна. За його словами, неправильно, що Туреччина "роками чекає" на позитивне рішення на свій рахунок.

"Неправильно, що Туреччина, яка більше готова до вступу до ЄС, ніж деякі країни-члени, роками чекає біля дверей через політичні перешкоди", — сказав він.

На думку Ердогана, стратегічно та економічно Туреччина має більший потенціал, тому вже давно виборола своє право "бути в ЄС". "ЄС має відступити від цієї помилки зараз", — сказав він.

Як відомо, заявку Туреччини в ЄС "заморожено" вже протягом багатьох років. Занепокоєння блоку зумовлене кількома причинами: "поганою" ситуацією в Туреччині з правами людини, питаннями регіональної політики, зокрема у Східному Середземномор'ї, а також питанням Кіпру.

Читайте також на порталі "Коментарі" – доведеться чекати довше, ніж планувалося: коли відбудеться саміт ЄС задля схвалення допомоги Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини