Головна Новини Світ Туреччина Ердоган образився на посла США в Туреччині: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган образився на посла США в Туреччині: у чому причина

Зустріч посла США з опозиційним кандидатом у президенти вивела із себе Ердогана

3 квітня 2023, 11:20
Поділіться публікацією:

У Туреччині у розпалі президентська кампанія. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що посол США у Туреччині Джефф Флейк більше не зможе проводити зустрічі з офіційними представниками Анкари. Причиною цього стала зустріч американського дипломата з опозиційним кандидатом на виборах у Туреччині Кемалем Киличдароглу. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на TRT Haber.

Ердоган образився на посла США в Туреччині: у чому причина

Реджеп Таїп Ердоган. Фото: з відкритих джерел

"Посол Джо Байдена відвідує пана Кемаля (Ред. – Киличдароглу). Як тобі не соромно, думай головою. Ти – посол. Твій співрозмовник тут – президент", – емоційно висловився Ердоган.

Турецький президент закінчив свої слова наступним чином: "Наші двері для нього зачинені, ти його більше не побачиш. Чому? Ти знатимеш своє місце. Ти знатимеш свій обов'язок як посла. Ти дізнаєшся, як працює посол".

Варто зазначити, що посол США Джефф Флейк зустрівся з Киличдароглу 30 березня. Президентські вибори у Туреччині ж заплановані на 14 травня цього року.

Читайте також на порталі "Коментарі" – президент Туреччини Реджеп Ердоган намагається вирішувати економічні проблеми в країні перед наміченими на 14 травня виборами (президента та парламенту). Однак довіра до президента падає, про що свідчить відмова повернутися до уряду багаторічного міністра фінансів та віце-прем'єра Мехмета Шимшека. Тим часом сенатор США і голова Комітету із закордонних справ Сенату Боб Менедес розкритикував нинішню турецьку владу за те, що вона купує зброю у Росії, порушує територіальні води та простір інших країн, блокує розширення НАТО (щодо Швеції). Чи вдасться Ердогану й надалі балансувати між Заходом та РФ? Чи вибори можуть вплинути на специфічну позицію Туреччини в російсько-українській війні? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини