Головна Новини Світ Туреччина Ердоган озвучив позицію Туреччини щодо членства України в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган озвучив позицію Туреччини щодо членства України в НАТО

Президент Туреччини Ердоган вважає, що Україна заслуговує на членство в НАТО

8 липня 2023, 07:38
Поділіться публікацією:

Україна заслуговує на те, щоб стати повноправним членом НАТО, від настання справедливого миру в Україні ніхто не програє. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час спільної прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським зробив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

Ердоган озвучив позицію Туреччини щодо членства України в НАТО

Реджеп Тайіп Ердоган. Фото: із відкритих джерел

"Україна заслуговує на членство в НАТО. І я хочу у вашій присутності ще раз підкреслити один момент – від настання справедливого миру ніхто не програє. Ми надаватимемо всю допомогу, щоб Україна стала на ноги", — заявив Ердоган.

Президент Туреччини також заявив, що з перших днів повномасштабного вторгнення російських військ в Україну Анкара зайняла чітку позицію проти цієї війни. З перших місяців вторгнення Туреччина докладала всіх зусиль, що війна припинилася і сторони розпочали переговори про мир.

Також турецький лідер зізнався, що очікує в серпні з візитом до Туреччини президента РФ Володимира Путіна, з яким вестиме розмову безпосередньо про обмін полоненими. За словами Реджепа Ердогана, це для нього першочергове та пріоритетне питання.

Зазначимо, раніше "Коментарі" разом із експертами аналізували майбутній візит президента України Володимира Зеленського до Туреччини, розібравши головні питання, які могли обговорюватися на зустрічі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи може Захід схилити Україну до переговорів – про що говорять непублічні консультації чиновників США та дипломатів РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло - який результат отримає Україна на саміті НАТО – чи може змінити ситуацію турне Зеленського.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини