Головна Новини Світ Туреччина Ердоган озвучив ультиматум США – інакше членства Швеції в НАТО не буде
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган озвучив ультиматум США – інакше членства Швеції в НАТО не буде

Ердоган хоче за вступ Швеції до НАТО американські винищувачі F-16

26 вересня 2023, 17:00 comments1353
Поділіться публікацією:

Туреччина дасть "зелене світло" для членства Швеції в НАТО і турецький парламент ратифікує це рішення, але тільки в тому випадку, якщо США схвалять продаж винищувачів F-16 Анкарі. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, повідомляє "Hurriyet".

Ердоган озвучив ультиматум США – інакше членства Швеції в НАТО не буде

Реджеп Таїп Ердоган. Фото: з відкритих джерел

Турецький президент зазначив, міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан та держсекретар США Ентоні Блінкен обговорювали заявку Швеції на членство в НАТО минулого тижня у Нью-Йорку.

Ердоган додав, що адміністрація США пов'язує продаж F-16 Туреччини із процесом ратифікації заявки Швеції.

"Якщо вони (Ред. — США) виконають свої обіцянки, наш парламент також виконає свою обіцянку. Турецький парламент матиме вирішальне слово щодо членства Швеції в НАТО", — зазначив президент Туреччини.

Варто зауважити, що Анкара запросила винищувачі F-16 та комплекти для їх модернізації у жовтні 2021 року. Потенційна угода вартістю 6 мільярдів доларів включатиме продаж 40 винищувачів, а також модернізаційні комплекти для 79 бойових літаків.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, який у липні погодився ратифікувати вступ Швеції до НАТО, зараз почав висувати нові претензії. Мовляв, Швеція не виконує взятих на себе зобов'язань, а тому він не може гарантувати, що турецький парламент підтримає розширення НАТО за рахунок її приєднання до Альянсу. Про що говорить ця гра Ердогана? Які шанси, що Туреччина (а за нею і Угорщина) пустять, нарешті, Швецію до НАТО? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – будівництво газового хаба у Туреччині на паузі: про що не домовилися Путін та Ердоган.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини