Головна Новини Світ Туреччина Ердоган перед самітом НАТО зробив заяву, надіславши меседж від Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган перед самітом НАТО зробив заяву, надіславши меседж від Путіна

Президент Туреччини закликав НАТО не стати стороною війни в Україні

10 липня 2024, 07:32 comments4548
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у вівторок перед самітом лідерів НАТО застеріг союзників Альянсу від вжиття заходів, які можуть втягнути його до війни в Україні. Фактично він закликав дистанціюватися від війни в Україні, уникаючи збільшення постачання озброєння Києву, на чому так активно наполягає Кремль. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує "Bloomberg".

Ердоган перед самітом НАТО зробив заяву, надіславши меседж від Путіна

Реджеп Тайіп Ердоган. Фото: із відкритих джерел

"Під час розробки кроків, які необхідно зробити для підтримки України, ми також дотримуємося нашої принципової позиції не робити НАТО стороною війни", — висловився Ердоган в аеропорту Анкари перед вильотом до Вашингтона.

При цьому турецький лідер запевнив у підтримці Туреччиною територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України.

Також Ердоган закликав союзників зняти торгові обмеження щодо оборонної торгівлі з його країною.

"Імплементація рішень, які ми ухвалили у Вільнюсі щодо боротьби з тероризмом та усунення перешкод для торгівлі оборонною промисловістю між союзниками, важлива", щоб зміцнити "солідарність і дух єдності" альянсу", – прокоментував Ердоган.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Реджеп Ердоган в ефірі телеканалу TRT Haber заявив, що Анкара сподівається на якнайшвидше врегулювання війни в Україні. За його словами, важливо не допустити, щоб цей конфлікт переріс у глобальний.

Крім того, Ердоган розповів, що прямо запитав кремлівського диктатора Володимира Путіна про те, коли закінчиться війна в Україні.

"Володимир Путін нещодавно заявив, що є прихильником світу. Очевидно, що в обох сторін накопичилася втома. Я запитав його, "коли ми забезпечимо світ?" Туреччина. Ми сподіваємося, що ця війна між Україною та Росією нарешті завершиться", — сказав Ердоган.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини