Головна Новини Світ Туреччина Ердоган поговорив із Сі про війну в Україні: які побоювання висловив Пекіну
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган поговорив із Сі про війну в Україні: які побоювання висловив Пекіну

Ердоган попередив про загрозу поширення війни між РФ і Україною

4 липня 2024, 18:48
Поділіться публікацією:

Як повідомило Управління зі зв'язків при Адміністрації президента Туреччини на полях 24-го Саміту країн-учасниць Шанхайської організації співробітництва в столиці Казахстану, Астані відбулися закриті переговори між президентами Туреччини та Китаю Реджепом Ердоганом та Сі Цзиньпіном.

Ердоган поговорив із Сі про війну в Україні: які побоювання висловив Пекіну

Ердоган і Сі

Під час зустрічі президенти в тому числі обговорили війну Росії проти України.

"Під час зустрічі турецький лідер попередив про надзвичайно серйозну загрозу поширення конфлікту РФ і України та агресії Ізраїлю проти Палестини на регіональному та глобальному рівні. Глава держави закликав міжнародне співтовариство вжити превентивних заходів з метою недопущення такого розвитку подій", — пише "Андолу".

Президент Туреччини Ердоган також підкреслив, що Анкара націлена на подальші кроки щодо всебічного розвитку відносин із Китаєм. Він особливо відзначив, що розширення турецько-китайських зв'язків неодмінно піде на користь обом країнам.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що кремлівський диктатор Володимир Путін заявив про те, що мирну году з Україною можна розробити на основі так званих стамбульських домовленостей, які буцімто навіть були парафовані представниками української делегації. При цьому він традиційно заявив, що це саме Україна відмовляється від переговорів, а стамбульська угода не була підписана нібито через вказівку Лондону.

Окрім того, Путін заявив, що РФ не буде припиняти вогонь в Україні, щоб розпочати процес мирних переговорів. Він також відкинув ідею президента Володимира Зеленського проводити мирні переговори між Україною та РФ через посередників.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.aa.com.tr/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини