Головна Новини Світ Туреччина Ердоган погрожує завдати ракетні удари
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган погрожує завдати ракетні удари

Турецький лідер вкотре погрожує Греції через спірні території. Ердоган може міти на відчайдушний крок, адже, ймовірно, не зможе виграти вибори в наступному році.

12 грудня 2022, 11:30 comments9085
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що його ракети здатні лякають греків, адже можуть завдати удару по Афінах. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на грецьке видання Ekathimerini.

Ердоган погрожує завдати ракетні удари

Президент Туреччини Реджеп Ердоган. Фото з відкритих джерел

Відвідуючи одну з провінцій Туреччини 11 грудня Ердоган повідомив, що Туреччина не буде стояти осторонь, адже Греція купує сучасне озброєння в США. Президент Туреччини розповів, яка зброя лякає греків. В жовтні турецька армія випробувала над Чорним морем балістичну ракету малої дальності типу Typhoon. Ракета може вразити ціль на відстані 561 кілометр менш ніж за вісім хвилин.

"Зараз ми почали виробляти власні ракети. Виробництво лякає греків. Про ракету "Тайфун" вони кажуть, що вона ударить по Афінах. Ну, звичайно ж, вдарить" — сказав Ердоган.

Це не перші заяви Ердогана в бік Греції, які мають спірні територіальні питання по кільком десяткам островів. Проте, цього разу греки стурбовані, адже через проблеми в економіці Туреччини, Ердоган навряд чи зможе виграти вибори у 2023 році. Греція вважає, що президент Туреччини може бути у відчаї та вчинити певні інциденти.

Туреччина та Греція роками в змозі дійти згоди щодо морських територій, прав на сировину, повітряного простору та статусу деяких островів в Егейському морі. Анкара звинувачує Афіни в спробі позбавити її прибутків від родовищ нафти і газу в територіальних водах Греції та Кіпру, де, на думку Туреччини, кордони повинні включати не грецькі острови, а лише материкову частину.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про винищувач, який розбився на території Туреччини.

Також "Коментарі" писали про оригінальне рішення турецької компанії, яка планує забезпечити електрикою портові міста України розмістивши поблизу них кораблі-електростанції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини