Головна Новини Світ Туреччина В Туреччині розбився військовий літак. Що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

В Туреччині розбився військовий літак. Що відомо

Турецький винищувач F-5 зазнав аварії в повітрі. Він зіткнувся з птахом, що привело до зупинки двигуна. Пілоту потрібно було катапультуватись.

6 грудня 2022, 13:38
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Тренувальний літак ВПС Туреччини розбився поблизу міста Конья в центральній частині Туреччини. Пілоту вдалося врятуватися, катапультувавшись з літака, повідомляють турецькі ЗМІ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на турецьке видання Sabah.

В Туреччині розбився військовий літак. Що відомо

Винищувач F-5. Фото: з відкритих джерел

За даними турецького видання Sabah, розбився літак F-5 команди Turkish Stars. Пілот встиг катапультуватися з падаючого винищувача і вдало приземлився на парашуті. Його доставили до місцевої лікарні у місті Конья для медогляду. Попередньо відомо, що пілот травм не зазнав.

Наразі, ймовірною аварією вважається зіткнення літака з птахом, що призвело до зупинки двигуна F-5.

"Один із наших літаків типу F-5, що належить команді Turkish Stars, зазнав аварії в Коньї через зіткнення з птахом, який зупинив двигуни. Наш пілот вижив, вистрибнувши з літака, і був переведений до лікарні для необхідного контролю та лікування. Наш пілот здоровий", — заявили в міністерстві національної оборони Туреччини.

Turkish Stars використовують вісім літаків F-5 — це надзвукові винищувачі, які експлуатуються для тренувальних польотів.

Команда Turkish Stars дуже популярна в Туреччині та країнах регіону. За власними даними Turkish Stars, їх шоу в столиці Азербайджану Баку в серпні 2001 року подивилося понад мільйон глядачів, що стало світовим рекордом. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США презентували найсучасніший літак-невидимку.

Також "Коментарі" писали про турецькі плавучі електростанції, які приватна компанія планує відправити в портові міста України для забезпечення електроенергією населення країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини