Головна Новини Світ Туреччина Ердоган попередив про провокування нової війни: кого звинуватив
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган попередив про провокування нової війни: кого звинуватив

Ердоган вважає, що атаки Ірану на Ізраїль не сталося б, якби уряд Нетаньяху сам не спровокував удару

17 квітня 2024, 07:50
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху та керівництво Ізраїлю загалом несуть виняткову відповідальність за недавню ескалацію напруженості на Близькому Сході. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Sky News.

Ердоган попередив про провокування нової війни: кого звинуватив

Реджеп Тайіп Ердоган. Фото: із відкритих джерел

Ердоган сказав на прес-конференції, що Ізраїль "намагається спровокувати регіональний конфлікт, і його напад на посольство Ірану в Дамаску став останньою краплею".

На думку президента Туреччини, нові регіональні конфлікти можливі, поки в Газі триватимуть "жорстокість та геноцид".

Він закликав усі сторони керуватися у своїх діях здоровим глуздом.

Турецький лідер також розкритикував Захід за осуд атаки Ірану, але не удару Ізраїлю по консульству Ірану.

Читайте також на порталі "Коментарі" — іранська атака на Ізраїль у ніч на 14 квітня із застосуванням 30 крилатих ракет, 120 балістичних і 170 дронів-камікадзе поставила Близький Схід, а можливо не тільки його, на межу нової війни. Ізраїль власне і називає те, що сталося оголошенням війни, обіцяє відповідь, але поки її не дав. Ймовірно, тому, що й збити (у тому числі за допомогою союзників) вдалося майже всі ракети та дрони, а також – тому що ті самі США (головний партнер Ізраїлю) закликають до деескалації, як мінімум не бити по території Ірану. Аналогічної позиції дотримуються європейські партнери Єврейської держави. В Україні ж те, що США, Британія і Франція допомагали збивати іранські ракети і дрони, що летіли на Ізраїль, але не допомагають так само Україні відбивати російські удари, викликає, м'яко кажучи, подив. Експерти поділилися з порталом "Коментарі" роздумами щодо того, що продемонструвала іранська атака на Ізраїль та подальша реакція на неї.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини