Головна Новини Світ Туреччина Ердоган різко критикує Володимира Путіна через невиконання угод
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган різко критикує Володимира Путіна через невиконання угод

Турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган озвучив слова критики в бік Володимира Путіна, адже президент Росії не виконує умови про зачистку в Сирії.

21 листопада 2022, 17:05 comments1491
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Під час пресконференції президент Туреччини Реджеп Ердоган зробив різку заяву в бік президента Росії Володимира Путіна та звинуватив його у невиконанні домовленостей, які лідери країн узгодили кілька років тому. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Ердоган різко критикує Володимира Путіна через невиконання угод

Президент Туреччини Ердоган критикує Путіна. Фото з відкритих джерел

­Росія не виконує своїх зобов'язань за домовленостями щодо Сирії, укладеними у 2019 році, заявив 21 листопада президент Туреччини Реджеп Ердоган.

"Мова йде про угоду, яка була укладена в 2019 році в Сочі під час переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним ", — сказав Ердоган на пресконференції в Стамбулі.

Далі президент Туреччини повідомив деталі угоди. Ердоган сказав, що в 2019 році Путін пообіцяв зачистити терористів на північ від Сирії. Реджеп вказав на те, що Путін не дотримав слова, навіть через постійні нагадування турецької сторони.

21 листопада Туреччина нанесла кілька авіаударів по території Сирії та Іраку в результаті якого загинуло понад 30 людей. Ердоган заявив, що це була відповідь на теракт, який відбувся кілька днів тому у Стамбулі. Турецька влада звинуватила в підготовці нападу Робітничу партію Курдистану і Партію демократичної єдності, що діють у Сирії.

За словами Ердогана, він не має наміру інформувати Путіна про будь-які дії в Сирії, звідки Росія масово виводить війська і техніку після початку вторгнення в Україну.

"Путін добре знає позицію Анкари і ймовірність наших ударів по регіону в будь-який момент", — сказав Ердоган та додав, що Туреччина сама вирішує, що робити і окрім президента Росії це знає і Джо Байден.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Іран атакував провінцію в Іраку, де проживають курди.

Також "Коментарі" писали про президента Росії Володимира Путіна та країни в які може втекти російський диктатор. Серед ймовірних це Китай, Сирія та інші.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини