Головна Новини Світ Туреччина Ердоган розповів, як Туреччина може допомогти закінчити війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган розповів, як Туреччина може допомогти закінчити війну в Україні

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що готовий виступити в ролі посередника, щоб організувати мирні переговори між Україно та РФ, повідомляє агентство АРА. За його словами, начебто йому раніше це непогано вдавалося

15 лютого 2024, 14:16
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини заявив про амбіції знову виступити посередником та організувати переговори між Україною та Росією, щоби домогтися встановлення так званого "справедливого миру".

Ердоган розповів, як Туреччина може допомогти закінчити війну в Україні

Реджеп Ердоган хоче бути миротворцем

При цьому Ердоган підкреслив, що Туреччина вже має досвід в організації таких переговорів і зводила "протиборчі" сторони раніше.

"Ми можемо зробити це знову і відкрити двері до миру через управління процесом, орієнтоване на рішення, вільне від зовнішнього впливу",
— наголосив Ердоган.

За його словами, на даний момент Туреччина продовжує докладати зусиль, щоб організувати перемовини між президентом України Володимиром Зеленським та главою Кремля Володимиром Путіним.

Нагадаємо, на початку повномасштабного вторгнення Росії в Стамбулі, дійсно, проходили переговори між українською та російською делегаціями із приводу миру. Проте після того, як стало відомо про злочини росіян в Ірпені та Бучі, які сколихнули весь світ, Україна вийшла з переговорного процесу і заявила, що боротиметься з агресором до тих пір, поки не відновить цілісність держави в кордонах 1991 року.

Також в Стамбулі проходили перемовини щодо експорту українського зерна. Як результат, була підписана так звана зернова угода, яка постійно блокувалася зі сторони РФ. Українські експортери нарікали, що в чергах на перевірку судна могли стояти місяцями, як результат, країна несла значні збитки. Попри це Росія все ж самовільно вийшла із зернової угоди, коли світ не піддався на її шантаж і не виконав чергові "захцянки" Путіна.

До речі, як повідомляв портал "Коментарі", у російського диктатора Володимира Путіна немає жодної краплі жалю від того, що Росія розпочала повномасштабну війну проти України. Єдине, через що жалкує господар Кремля, це через те, що було втрачено час і Росія не зробив цього кроку раніше.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://en.apa.az/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини