Головна Новини Світ Туреччина Ердоган став на захист Росії: що заявив турецький лідер
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган став на захист Росії: що заявив турецький лідер

Турецький президент підтримав піар-проект Путіна з безкоштовним постачанням зерна до Африки

11 вересня 2023, 09:00
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, який раніше намагався позиціонувати себе як посередник у можливих переговорах України та РФ і заявляв про свою нейтральну позицію щодо війни в Україні, тепер став на бік Кремля. Під час участі в саміті "Великої двадцятки" він підтримав вимоги російського диктатора Володимира Путіна про зняття санкції з Росією натомість на продовження роботи зернової угоди. Як повідомляє портал "Коментарі", відповідну заяву Ердоган зробив на підсумковій прес-конференції після закінчення саміту G20 в Індії.

Ердоган став на захист Росії: що заявив турецький лідер

Реджеп Тайіп Ердоган. Фото: із відкритих джерел

Зокрема, турецький президент перерахував претензії, які має Москва до Заходу щодо відновлення зернової угоди. Також він наголосив, що Росія готова на безоплатній основі надати мільйон тонн зерна для відправки бідним країнам Африки.

"Ми (Ред. – Туреччина) думаємо так само. Катар думає так само. Ми сподіваємося, що так і буде й надалі. Поки пан Путін погодився на один мільйон тонн. Коли я вів переговори з паном Лавровим, я повторив, що ми не повинні обмежувати цю кількість одним мільйоном та шукати шляхи збільшення обсягів", – висловився Ердоган.

Також президент Туреччини висловив думку, що якщо й далі Росія буде в ізоляції, то сподіватися на те, що нова зернова угода буде довгостроковою не доводиться.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ціна зернової угоди: на саміті G20 Ердоган просить виконати ультиматум Путіна.

Також видання "Коментарі" повідомляло — сочинські переговори президента Туреччини Реджепа Ердогана з російським диктатором Володимиром Путіним, що відбулися 4 вересня, завершилися безрезультатно. РФ не має наміру повертатися до зернової угоди, продовжуючи висувати безглузді претензії всім і вся. При цьому Ердоган заявив, що Туреччина разом із ООН підготувала новий пакет пропозицій щодо зернової угоди. І чомусь закликав Україну пом'якшити свої підходи до спільних кроків із Росією. На що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вже дав зрозуміти, що наша країна не піде на поступки щодо відновлення зернової угоди, потураючи шантажу Кремля. Про що говорять пост-переговорні заяви? Як ситуація навколо блокування морського експорту з України може розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини