Головна Новини Світ Туреччина Ердоган звинуватив Захід у втручання у внутрішню політику Туреччини
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган звинуватив Захід у втручання у внутрішню політику Туреччини

Турецький лідер Реджеп Ердоган звинувачує Європу та Сполученні штати, які нібито хочуть вплинути на найближчі президентські вибори в країні.

6 лютого 2023, 14:35 comments1381
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Туреччина готується до майбутніх президентських виборів, на яких Реджеп Ердоган може програти. Тому турецький лідер почав звинувачувати Захід у втручання у внутрішні справи його країни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Anadolu Agency.

Ердоган звинуватив Захід у втручання у внутрішню політику Туреччини

Президент Туреччини Реджеп Ердоган. Фото з відкритих джерел

68-річний Реджеп Ердоган вже 9 років обіймає посаду президента Туреччини, до цього він був 11 років прем’єр-міністром країни і тепер готується до президентських виборів, які відбудуться 14 травня 2023 року. Через високу інфляцію та кризу в країні рейтинги авторитарного політика знизились до рекордних показників, вперше за останні майже 10 років Ердоган може програти вибори.

Намагаючись усунути від участі у виборах своїх конкурентів, турецький суд виніс вирок одному з опозиціонерів Ердогана меру Стамбула Екрему Імамоглу і тепер той не зможе взяти участь у виборах.

Окрім критики в бік опозиції, Ердоган починає говорити про те, що Західні країни втручаються у вибори.

"Усі світові сили, від Європи до Сполучених Штатів, уже докладають величезних зусиль, щоб вплинути на вибори 14 травня та скерувати їх так, як вони хочуть. Саме для цього і проводяться підлі кампанії проти нас", — говорить президент Туреччини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ердоган змінює свою політику і це може вплинути на війну в Україні. Турецький президент почав зближення зі своїм найбільшим ворогом останніх років.

Також "Коментарі" писали про президента Фінляндії, який критикує турецького лідера за те, що Ердоган не хоче схвалити вступ до НАТО Скандинавських країн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини