Головна Новини Світ Туреччина Ердоган заговорив про мир в Україні та накинувся зі звинуваченнями на Захід
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган заговорив про мир в Україні та накинувся зі звинуваченнями на Захід

Ердоган вважає, що ставлення Заходу до РФ не сприяє переговорам Києва та Москви

11 липня 2024, 15:54
Поділіться публікацією:

У коментарі американському журналу Newsweek президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що ставлення країн Заходу до Росії не сприяє встановленню діалогу між Москвою та Києвом, який міг би призвести до врегулювання військового конфлікту.

Ердоган заговорив про мир в Україні та накинувся зі звинуваченнями на Захід

Реджеп Ердоган

"Ставлення деяких наших західних союзників до Росії лише підлило масла у вогонь. Воно завдало Україні більше шкоди, ніж користі", — зазначив Ердоган.

При цьому він наголосив, що Туреччина, на відміну від західних країн, "вступила в діалог з обома сторонами, прагнучи наблизити їх до миру". У цьому контексті Ердоган згадав переговори, які відбувалися у Стамбулі.

"Звичайно, ми не у всьому погоджуємося з президентом Росії Володимиром Путіним. Однак у нас є можливість обговорювати питання та вникати особливо у їх вирішення", — додав Ердоган.

Президент Туреччини також висловив стурбованість у зв'язку з можливістю "неконтрольованої ескалації" війни в Україні у разі продовження нинішнього курсу Заходу щодо Росії.

"Перспектива прямої конфронтації між НАТО і Росією, поза сумнівом, викликає занепокоєння. Необхідно свідомо уникати будь-яких кроків, які можуть призвести до такого результату", — заявив Ердоган.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що перед самітом НАТО Ердоган заявив , що Туреччина підтримує територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України, але наполягає на тому, що НАТО не має бути стороною у конфлікті між Росією та Україною . Він підкреслив, що із самого початку Туреччина виступала за справедливий світ, у якому не буде тих, хто програв.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини