Головна Новини Світ Туреччина Ердоган заявив, що Туреччина хоче зробити свій внесок для завершення війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган заявив, що Туреччина хоче зробити свій внесок для завершення війни в Україні

Реджеп Ердоган знову натякає, що Туреччина могла б стати посередником на переговорах РФ та України щодо завершення війни

25 липня 2023, 07:35
Поділіться публікацією:

Туреччина готова зробити свій внесок у припинення війни РФ проти України, яка триває вже понад 500 днів. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, пише "Hürriyet".

Ердоган заявив, що Туреччина хоче зробити свій внесок для завершення війни в Україні

Реджеп Тайіп Ердоган. Фото: із відкритих джерел

"7 липня ми приймали у себе президента України Володимира Зеленського та обговорили з ним питання, які стоять на порядку денному", — йдеться у заяві турецького президента.

За словами Ердогана, він озвучив українському колезі свої пропозиції щодо припинення війни, яка триває вже понад 500 днів.

"Ми ще раз підкреслили, що готові зробити свій внесок у цю справу", — резюмував президент Туреччини.

Зазначимо, днями президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган відзначився скандальною заявою про продовження "зернової угоди". Він фактично повторив заяву російського диктатора Володимира Путіна про те, що Росія повернеться до "зернової угоди" тільки в тому випадку, якщо країни Заходу "вживуть заходів", а фактично погодяться з ультимативними вимогами Кремля щодо зняття частини санкцій. Про жодний тиск на Кремль президент Туреччини навіть не натякнув.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у відповідь на те, що Росія в односторонньому порядку розірвала зернову угоду, президент України Володимир Зеленський запропонував ООН та Туреччині продовжити роботу Чорноморської зернової ініціативи або її аналога у тристоронньому форматі, без РФ. Виразної відповіді поки що немає. Туреччина має намір продовжити переговори із РФ. З боку ЄС звучить чергове занепокоєння. У США до рішучих заходів, схоже, також не готові. Що можна сказати про ситуацію зараз, виходячи з реакції сторін? Як припинити російське свавілля у Чорному морі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини