Головна Новини Світ Туреччина Ердоган знову провів переговори з Путіним: про що вони говорили
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган знову провів переговори з Путіним: про що вони говорили

Ердоган провів телефонну розмову з Володимиром Путіним

24 лютого 2023, 19:20 comments1049
Поділіться публікацією:

24 лютого  президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган знову провів телефонну розмову з очільником Кремля Володимиром Путіним. Про це повідомляє видання Anadolu.

Ердоган знову провів переговори з Путіним: про що вони говорили

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган та російський президент Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що під час переговорів лідери двох країн обговорили землетруси у Туреччині та російську  війну проти України.

Турецький президент Ердоган заявив, що справедливий світ має бути встановлений без подальших людських жертв та руйнувань у війні.

Окрім цього, політик вкотре наголосив, що Анкара щиро хоче, щоб досягнуті у Стамбулі домовленості були відродженні. Ердоган заявив, що Туреччина готова зробити це будь-яким вкладом.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Ердоган знову запропонував діалог із Путіним. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган запропонував допомогу Анкари у досягненні миру в Україні шляхом діалогу. З такою ініціативою турецький лідер виступив під час телефонної розмови з українським колегою Володимиром Зеленським. Під час бесіди два президенти обговорили ситуацію в Україні в контексті першої річниці російського вторгнення, а також наслідки нещодавнього землетрусу в Туреччині. З перших днів російського вторгнення турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган пропонував Туреччину як переговорний майданчик між Росією та Україною. Наприкінці березня на території Туреччини відбулися переговори між делегаціями України та Росії.

Також ми писали про те, що Зеленський відповів чи буде вести мирні переговори з Путіним. Президент України Володимир Зеленський дає велике інтерв’ю перед світовими журналістами підбиваючи підсумки року війни. Під час пресконференції Зеленського запитали про можливість переговорів з Путіним. Журналіст запитав у Володимира Зеленського, чи згоден він піти на мирні переговори з Путіним за посередництва турецького президента Реджепа Ердогана. Український лідер зазначив, що звертався до президента Туреччини, щоб запобігти війні з Росією. У кінці відповіді Володимир Зеленський пояснив, чому не буде вести переговори з президентом Росії.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини