Головна Новини Світ Туреччина Ердоган знову запропонував діалог із Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган знову запропонував діалог із Путіним

Турецький президент провів телефонну розмову з Володимиром Зеленським

24 лютого 2023, 17:20
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган запропонував допомогу Анкари у досягненні миру в Україні шляхом діалогу. З такою ініціативою турецький лідер виступив під час телефонної розмови з українським колегою Володимиром Зеленським. Як передає видання "Коментарі", про це пише турецьке державне інформагентство "Anadolu".

Ердоган знову запропонував діалог із Путіним

Реджеп Таїп Ердоган. Фото: з відкритих джерел

Під час бесіди два президенти обговорили ситуацію в Україні в контексті першої річниці російського вторгнення, а також наслідки нещодавнього землетрусу в Туреччині.

"Президент Туреччини заявив про готовність своєї країни до посильного внеску у наближення миру та врегулювання ситуації (Ред. – в Україні) на основі припинення вогню та діалогу", – йдеться у повідомленні.

З перших днів російського вторгнення турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган пропонував Туреччину як переговорний майданчик між Росією та Україною. Наприкінці березня на території Туреччини відбулися переговори між делегаціями України та Росії.

Варто зазначити, що сьогодні з натяком на мирні переговори з Росією виступила ще одна країна. Китайська Народна Республіка (КНР) представила "мирний план" з 12 пунктів щодо того, як зупинити російсько-українську війну (наполегливо називаючи це "криза в Україні"). Що можна сказати про ці пропозиції? Які перспективи такого плану? Про що говорять такі дії Китаю? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як за майже рік повномасштабної російсько-української війни виявила себе Туреччина? Що можна сказати про турецько-українські, турецько-російські відносини? Як вони можуть розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини