Головна Новини Світ Туреччина Кому Ердоган пригрозив вторгненням: де може спалахнути нова війна
commentss НОВИНИ Всі новини

Кому Ердоган пригрозив вторгненням: де може спалахнути нова війна

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пригрозив Ізраїлю вторгненням з боку Туреччини

29 липня 2024, 07:00
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Ердоган пригрозив вторгнутися до Ізраїлю, аби підтримати палестинців. Глава МЗС Ізраїлю Ісраель Кац порівняв його з іракським диктатором Саддамом Хусейном. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє видання The Times of Israel.

Кому Ердоган пригрозив вторгненням: де може спалахнути нова війна

Реджеп Тайіп Ердоган. Фото: із відкритих джерел

"Ердоган іде шляхом Саддама Хусейна і загрожує напасти на Ізраїль. Йому варто лише згадати, що там сталося і чим це закінчилося", — написав глава ізраїльського МЗС.

Варто зазначити, що раніше в неділю Ердоган пригрозив запровадити війська до Ізраїлю для підтримки палестинців у війні у Секторі Газа.

"Так само, як ми увійшли в Карабах (Нагірний Карабах. — ред.), так само, як ми увійшли до Лівії, ми можемо зробити те саме з ними (Ізраїлем. — ред.). Немає нічого, що ми не можемо зробити. Ми маємо бути сильними", — сказав турецький лідер.

Війна в Іраку тривала у 2003-2011 роках. Вона розпочалася 20 березня 2003 року із вторгнення збройних сил міжнародної коаліції під керівництвом армії США та Великобританії для повалення режиму іракського диктатора Саддама Хусейна.

15 грудня 2011 року США завершили військову кампанію в Іраку, передавши повноваження щодо забезпечення безпеки місцевим структурам.

30 червня 2004 року Хусейна та 11 інших членів баасистського режиму, серед яких були й колишні прем'єр-міністр Тарік Азіз та міністр оборони Султан Хашімі, передали іракській владі.

Суд проходив у Багдаді на території військової американської бази "Кемп Вікторі" у закритій зоні міжнародного аеропорту.

5 листопада 2006 року Вищий кримінальний трибунал Іраку засудив Хусейна до смерті через повішення за звинуваченням у розправі над 148 шиїтами в Ед-Дуджейлі у 1982 році. Вирок був виконаний 30 грудня того ж року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Ердоган дав ляпас 5-річному хлопчику, який не поцілував йому руку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини