Головна Новини Світ Туреччина «Нейтральна» країна різко збільшила експорт товарів військового призначення до РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

«Нейтральна» країна різко збільшила експорт товарів військового призначення до РФ

За інформацією FT, Туреччина стрімко збільшила експорт товарів військового призначення до РФ

27 листопада 2023, 11:40
Поділіться публікацією:

Туреччина, яка називає себе країною, що дотримується нейтралітету у війні РФ проти України, стрімко збільшила постачання до Росії товарів, важливих для військової машини країни-агресора. Це посилило побоювання США та їхніх союзників з приводу того, що країна діє як канал для чутливих товарів від своїх власних виробників. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі Financial Times.

«Нейтральна» країна різко збільшила експорт товарів військового призначення до РФ

Прапори Туреччини та РФ. Фото з відкритих джерел

Зазначається, що зростання обсягів торгівлі звело нанівець спроби США та Європи стримати здатність Москви озброювати свої ЗС, посилюючи напруженість між Анкарою та її партнерами по НАТО.

За інформацією ЗМІ, на знак того, що стримування цієї торгівлі у Вашингтоні стало пріоритетом, Брайан Нельсон, заступник міністра фінансів США з питань тероризму та фінансової розвідки, цього тижня відвідає Стамбул та Анкару, де збирається обговорити торговельну та фінансову діяльність, яка приносить користь. зусиллям Росії у війні проти України.

Журналісти уточнюють, що за перші дев'ять місяців 2023 року Туреччина повідомила про експорт 45 категорій товарів, які США вважають "високопріоритетними", на 158 мільйонів доларів до Росії та п'ять колишніх радянських країн, підозрюваних у тому, що вони є посередниками для Москви. Це втричі більше, ніж за аналогічний період 2022 року, коли розпочалася повномасштабна війна в Україні.

Зокрема, йдеться про мікрочіпи, комунікаційне обладнання та деталі, такі як телескопічні приціли. Вони підпадають під експортний контроль США, ЄС, Японії та Великобританії, спрямований на запобігання їх попаданню до Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи втрутиться Туреччина в ситуацію на Близькому Сході: як розуміти заяви Ердогана.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини