Головна Новини Світ Туреччина Один зі світових лідерів заявив, що хоче стати посередником у війні Ізраїлю та ХАМАС
commentss НОВИНИ Всі новини

Один зі світових лідерів заявив, що хоче стати посередником у війні Ізраїлю та ХАМАС

Реджеп Ердоган хоче стати посередником у війні Ізраїлю та ХАМАС

10 жовтня 2023, 07:42
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган довгий час намагався домогтися, щоб Туреччина стала посередником у мирних переговорах України та РФ, але його спроби досягти цього так і не увінчалися успіхом. Тепер турецький лідер заявив, що готовий до "будь-якої форми посередництва" для припинення палестино-ізраїльської війни, у тому числі й у питанні обміну полоненими. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву Ердоган зробив після засідання уряду в Анкарі, пише "Укрінформ".

Один зі світових лідерів заявив, що хоче стати посередником у війні Ізраїлю та ХАМАС

Реджеп Тайіп Ердоган. Фото: із відкритих джерел

"Ми, як Туреччина, готові до будь-якого виду посередництва, включаючи обмін полоненими, якщо цього вимагатимуть сторони… Ми продовжуємо наші інтенсивні дипломатичні контакти заради миру між Ізраїлем та Палестиною", — заявив турецький лідер.

Ердоган закликав Ізраїль припинити завдавати масованих ударів по території Сектору Гази, а ХАМАС припинити атаки на цивільних.

"Навіть у війні присутні етикет і мораль. Сторони зобов'язані їх дотримуватися. Як ми завжди наголошуємо, у справедливому світі немає тих, хто програв", — сказав президент Туреччини.

Читайте також на порталі "Коментарі" — атаки бойовиків ХАМАС на Ізраїль, що розпочалися у суботу, 7 жовтня, були сплановані за кілька тижнів до цього за сприяння іранських спецслужб. Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на високопоставлених членів ХАМАСу та Хезболли. При цьому в Держдепі США заявили, що доказів причетності Ірану до цих подій поки що немає. Сам офіційний Тегеран, як і у випадку з поставками росіянам дронів Shahed, заперечує свою причетність до атаки ХАМАС на Ізраїль, при цьому в заявах підтримує дії палестинських бойовиків. Ну, а Рада безпеки ООН, що зібралася за ситуацією в Ізраїлі, жодних дій і заяв у результаті не ухвалила. Експерти проаналізували дані заяви спеціально для видання "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини