Головна Новини Світ Туреччина Опонент Ердогана на виборах публічно визнав Крим та Донбас у складі РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Опонент Ердогана на виборах публічно визнав Крим та Донбас у складі РФ

Догу Перінчек виступив із проросійським гаслами

25 березня 2023, 15:20 comments5387
Поділіться публікацією:

Претендент на пост президента Туреччини, лідер партії "Батьківщина" Догу Перінчек заявив, що у разі його приходу до влади Туреччина вийде з НАТО, а також визнає окуповані українські Крим та Донбас територіями РФ.

Опонент Ердогана на виборах публічно визнав Крим та Донбас у складі РФ

Лідер партії «Батьківщина» Догу Перінчек. Фото: з відкритих джерел

Перінчек раніше подав заяву до Вищої виборчої ради, щоб балотуватися на пост президента Туреччини на виборах, які відбудуться 14 травня. Політиці необхідно зібрати 100 тисяч підписів.

"Рішення нашої партії про вихід з НАТО та його обґрунтування є дуже вагомим. Згідно з опитуваннями, 80% мешканців Туреччини нині вважають США загрозою, 70% турецького народу вважають Росію та Китай друзями. За нашого правління Туреччина обов'язково вийде з НАТО, тому що НАТО становить єдину загрозу Туреччині", — заявив проросійський політик.

Варто зазначити, "Батьківщина" є рухом лівого спрямування, має антизахідну та антиамериканську спрямованість. Партія вважає себе правонаступницею Соціалістичної партії робітників та селян, створеної у 1919 році. При цьому політична сила Перінчека не представлена у турецькому парламенті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Туреччини, що діє, Реджеп Ердоган намагається вирішувати економічні проблеми в країні перед наміченими на 14 травня виборами (президента і парламенту). Однак довіра до президента падає, про що свідчить відмова повернутися до уряду багаторічного міністра фінансів та віце-прем'єра Мехмета Шимшека. Тим часом сенатор США і голова Комітету із закордонних справ Сенату Боб Менедес розкритикував нинішню турецьку владу за те, що вона купує зброю у Росії, порушує територіальні води та простір інших країн, блокує розширення НАТО (щодо Швеції). Чи вдасться Ердогану й надалі балансувати між Заходом та РФ? Чи вибори можуть вплинути на специфічну позицію Туреччини в російсько-українській війні? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Туреччина припинила транзит санкційних товарів до РФ, але є нюанс.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

25 березня 2023, 15:55

Одна справа, коли повернеться до розумово-розвинутої країни, інша - повернення до іншого пекла. Знов, всі прибережні зони будуть окуповані корумпованими багатіями, а вхід будуть охороняти кримінальні тітушки з Азову і Нацкорпусу. Таку країну захищаємо? Для кого? Чубарова товстого? Боремося за повернення до старого життя, за країну яка не хоче змінюватися.


Новини