Головна Новини Світ Туреччина Перед самітом НАТО Ердоган зробив заяву щодо припинення війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Перед самітом НАТО Ердоган зробив заяву щодо припинення війни в Україні

Ердоган проти участі країн НАТО у війні Росії проти України, пише Укрінформ

9 липня 2024, 14:33 comments3707
Поділіться публікацією:

Туреччина підтримує територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України, але наполягає на тому, що НАТО не повинно бути стороною у конфлікті між Росією та Україною, про це заяви президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган перед від'їздом на саміт НАТО у Вашингтоні.

Перед самітом НАТО Ердоган зробив заяву щодо припинення війни в Україні

Реджеп Ердоган

За його словами, Туреччина завжди підтримувала територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України, однак вона також дотримуємося принципової позиції, що НАТО не має ставати стороною конфлікту у війні між Росією та Україною.

Він підкреслив, що від самого початку Туреччина виступала за справедливий мир, в якому не буде переможених.

“З цією метою ми з самого початку взяли на себе відповідальність за забезпечення припинення вогню, зокрема у Стамбульському процесі, а потім прокладання шляху до постійного миру. Кожен день, коли “говорить” зброя, ллється кров і гинуть люди, показує, наскільки ми праві”, — сказав Ердоган.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Туреччини на зустрічі з Володимиром Путіним в Астані 3 липня заявив про можливість досягнення справедливого миру у війні між Росією та Україною, який би задовольнив обидві сторони. Туреччина готова виступити посередником для досягнення консенсусу, починаючи з припинення вогню і поступово рухаючись до миру.

Окрім того, Ердоган на зустрічі с Сі Цзиньпіном попередив його про надзвичайно серйозну загрозу поширення конфлікту РФ і України та агресії Ізраїлю проти Палестини на регіональному та глобальному рівні. Глава Туреччини закликав міжнародне співтовариство вжити превентивних заходів з метою недопущення такого розвитку подій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини