Головна Новини Світ Туреччина Путін прагне якнайшвидшого закінчення війни: Ердоган знову здивував новою заявою
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін прагне якнайшвидшого закінчення війни: Ердоган знову здивував новою заявою

Ердоган також заявив, що Росії "можна довіряти так само, як і Заходу"

19 вересня 2023, 10:40
Поділіться публікацією:

Російський президент Володимир Путін теж "прагне до якнайшвидшого закінчення війни" проти України, але вона "триватиме ще довго". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю PBS зробив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.

Путін прагне якнайшвидшого закінчення війни: Ердоган знову здивував новою заявою

Реджеп Ердоган. Фото: із відкритих джерел

Турецький лідер заявив, що є лише дві людини, які найкраще знають, коли може закінчитись війна в Україні. Це президент України Володимир Зеленський та президент Росії Володимир Путін. У той же час сам Ердоган очікує, що війна триватиме ще "довгий час".

"Цілком очевидно, що ця війна триватиме довго. І на те, що війна закінчиться якнайшвидше, ми дуже сподівалися б. І Путін насправді теж виступає за якнайшвидше припинення цієї війни", — зазначив турецький лідер.

Не обійшлося і без натяків з боку Ердогана, який заявив, що Росії варто довіряти так само, як і Заходу. Президент зазначив, що Туреччина вже довгий час чекає на своє членство у ЄС, але від західних лідерів немає жодної відповіді.

За словами Ердогана, Туреччина на власному прикладі співпраці з Росією у газовій сфері може стверджувати, що Росії можна довіряти і з Росією співпрацювати.

"Так само як у мене хороші відносини зі США, у мене будуть хороші відносини і з Росією", — підсумував Реджеп Тайіп Ердоган.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Bloomberg назвав "нейтральну" країну, яка хоче допомогти РФ виробляти боєприпаси.

Також видання "Коментарі" повідомляло — президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, який у липні погодився ратифікувати вступ Швеції до НАТО, зараз, перед своїм відльотом до США для участі у засіданні Генасамблеї ООН (де візьме участь і президент України Володимир Зеленський), почав висувати нові претензії. Мовляв, Швеція не виконує взятих на себе зобов'язань, а тому він не може гарантувати, що турецький парламент підтримає розширення НАТО за рахунок її приєднання до Альянсу. Про що говорить ця гра Ердогана? Які шанси, що Туреччина (а за нею та Угорщина) пустять, нарешті, Швецію до НАТО? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини