Головна Новини Світ Туреччина Путіна запросили в одну з країн НАТО. Чи діє там ордер на арешт
commentss НОВИНИ Всі новини

Путіна запросили в одну з країн НАТО. Чи діє там ордер на арешт

На відкриття атомної станції в Аккую президент Росії Володимир Путін отримав запрошення відвідати країну НАТО. Чи зможуть там арештувати Путіна згідно з ордером на арешт від Міжнородного суду.

30 березня 2023, 11:25 comments2549
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Реджеп Ердоган заявив, що запросив президента Росії Володимира Путіна відвідати Туреччину, щоб спільно відсвяткувати відкриття ядерного реактора, який був збудований російською компанією "Росатом". Чи погодився Путін приїхати в одну з країн НАТО і чи діє в Туреччині ордер на арешт російського президента? Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Путіна запросили в одну з країн НАТО. Чи діє там ордер на арешт

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Туреччина спільно з російською компанією "Росатом" споруджує першу атомну станцію в країні. Проєкт з чотирма реакторами загальною потужністю 4,8 тис. мегаватів та вартістю близько 20 млрд доларів мають відкрити 27 квітня в турецькому місті Аккую.

З нагоди такої співпраці Реджеп Ердоган оголосив, що запросив Путіна відвідати Туреччину.

"Є ймовірність, що Путін приїде 27 квітня, або ми можемо підключитися до церемонії відкриття онлайн і зробимо перший крок в Аккую", — сказав Ердоган одному з турецьких телеканалів.

У Кремлі відреагували на заяви турецького лідера та спростували інформацію про можливий візит Путіна до Туреччини, проте додали, що під час останньої розмови обговорювали будівництво атомної електростанції в Аккую.

Можливо, президент Росії відхилив прохання приїхати на відкриття АЕС через рішення  Міжнародного кримінального суду, який видав ордер на його арешт, проте Туреччина не ратифікувала Римський статут, згідно з яким працює МКС.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський назвав, скільки у Путіна союзників.

Також "Коментарі" писали, що Ріші Сунак закликав Сі Цзіньпіна натиснути на Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини