Головна Новини Світ Туреччина Руйнівний землетрус на території Туреччини забрав життя і в українців: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Руйнівний землетрус на території Туреччини забрав життя і в українців: подробиці

Українські дипломати зараз розшукали 38 наших громадян, ще з 19 українцями не має зв'язку

7 лютого 2023, 20:08
Поділіться публікацією:

Руйнівний землетрус в Туреччині  ймовірно, забрав життя у двох  українців, які знаходились в цій країні, ще четверо  наших земляків поранені. 

Руйнівний землетрус на території Туреччини забрав життя і в українців: подробиці

Землетрус в Туреччині (фото з відкритих джерел)

Про це  повідомляє   спікер  Міністерства закордонних справ  Олег Ніколенко.

"Посольство нині перевіряє цю інформацію та вживає заходів задля встановлення осіб загиблих. Відомо також про 4 постраждалих українців. Вони отримали легкі тілесні ушкодження, загроз їх життю немає, госпіталізації вони не потребують. Постраждалі забезпечені тимчасовим житлом і продуктами харчування", — сказав Ніколенко.

Як далі наголосив речник МЗС, українські дипломати вже розшукали 38 наших громадян, ще з  19  українцями не має зв'язку. Міністерство активно комунікує з представниками  турецьких  рятувальних служб, щоб прояснити долю наших громадян, які зараз не виходять на  зв'язок. 

"МЗС готується відправити українських консулів в місто Газіантеп. Дипломати посольства зможуть прибути в зону стихійного лиха, щойно дозволить ситуація на тлі оголошеного режиму надзвичайного стану в Туреччині. Консули координуватимуть на місці допомогу громадянам України, доставлять їм теплі речі та предмети першої необхідності", — наголосив представник МЗС.

Також Ніколенко зауважив, що на зворотній дорозі  представники українського посольства  вивезуть власними автомобілями тих земляків, які можливо мають намір  переїхати в інші регіони цієї країни. 

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Фатальний землетрус: Як країни допомагають постраждалим і що відомо про зниклих українців.Голова Національного центру землетрусів у Сирії Раед Ахмед назвав землетрус магнітудою в 7,8 "найбільшим землетрусом, зафіксованим в історії центру". Він забрав життя 2 300 людей.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини