Головна Новини Світ Туреччина Туреччина не ратифікує вступ Швеції до НАТО – Анкара чекає на відповідь США
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина не ратифікує вступ Швеції до НАТО – Анкара чекає на відповідь США

За інформацією Reuters, Туреччина не ратифікує вступ Швеції до НАТО до рішення США щодо F-16

16 жовтня 2023, 14:18
Поділіться публікацією:

Туреччина поставить на паузу рішення щодо ратифікації заявки Швеції на вступ до НАТО. У жовтні рішення точно не буде прийнято, оскільки Анкара очікує від Вашингтона конкретних кроків щодо позитивної відповіді на запит Туреччини на покупку винищувачів F-16. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Туреччина не ратифікує вступ Швеції до НАТО – Анкара чекає на відповідь США

Реджеп Таїп Ердоган. Фото: з відкритих джерел

Агентство, посилаючись на два своїх джерела, знайомих із ситуацією, повідомило, що Анкара хоче рухатися у тандемі з Вашингтоном. Очікується, що Держдеп має звернутися до Конгресу за схваленням продажу Туреччини винищувачів F-16 на суму 20 млрд. доларів і десятків модернізаційних комплектів.

"Враховуючи відсутність довіри у питанні F-16 та Швеції, Туреччина не поспішає ратифікувати заявку НАТО і шукає знак, що Сполучені Штати роблять кроки в той же час", — сказав чиновник із правлячої партії Ердогана "Партія справедливості та розвитку".

Друге джерело, присвячене американо-турецькому діалогу, поінформувало, що попередня пропозиція, за якою кожна сторона зробить кроки з ратифікації заявки на вступ до НАТО з одного боку, та купівлі F-16 з іншого, була на якийсь час припинена.

Також наголошується, що Ердоган вирішив не поспішати з ратифікацією рішення щодо членства Швеції в НАТО після того, як у день поновлення роботи парламенту в Анкарі пролунав вибух, а також після збиття турецького дрону Штатами на півночі Сирії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, який погодився в липні на вступ Швеції до НАТО, висуває нові умови для того, щоб турецький парламент ратифікував відповідне рішення. Те, за його словами, Швеція нібито не виконує взятих на себе зобов'язань. Це пов'язує все з продажем американських винищувачів F-16 своїй країні (мовляв, лише тоді ратифікація заявки Швеції пройде через турецький парламент). Як оцінюєте дії Туреччини у цій ситуації? До чого все може прийти? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини