Головна Новини Світ Туреччина Туреччина спустила на воду перший авіаносець: у чому його унікальність
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина спустила на воду перший авіаносець: у чому його унікальність

Туреччина побудувала свій перший авіаносець для безпілотників. Корабель отримав назву TCG Anadolu.

11 квітня 2023, 11:18 comments1207
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

10 квітня Туреччина презентувала свій легкий авіаносець TCG Anadolu. Корабель має кілька характеристик, що роблять його особливим, зокрема це перший авіаносець, який має крило для безпілотників. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Anadolu Agency.

Туреччина спустила на воду перший авіаносець: у чому його унікальність

Авіаносець TCG Anadolu. Фото з відкритих джерел

На відкритті першого у Туреччині самостійно збудованого авіаносця був присутній  Реджеп Ердоган. Президент запевнив, що за допомогою TCG Anadolu Туреччина зможе проводити військові та гуманітарні операції у будь-якій точці світу та заявив, що країна має пишатись своїми досягненнями.

"Той факт, що Туреччина є однією з 10 країн, які проєктують, розробляють, будують і обслуговують власні кораблі, не є сухим гаслом, це досягнення, яким можна пишатися", — говорить Ердоган.

Корабель має величезні розміри – його довжина становить 231 м, ширина – 32 м, а водотоннажність у повному спорядженні становить понад 27 тис. тонн. Безпілотники роблять особливим турецький авіаносець. США відмовились надавати Туреччині свої винищувачі F-16 через співпрацю Анкари з Москвою. ВМС Туреччини вирішило переобладнати корабель та зробити крило для безпілотників власного виробництва, зокрема там будуть розміщенні сучасні Bayraktar TB3.

TCG Anadolu має можливість перевозити до 94 одиниць техніки, у тому числі 13 танків, 27 бронетранспортерів-амфібій ZAHA, 6 бронетранспортерів та 33 інші машини. В ангарі судна можна транспортувати 19 гелікоптерів або 30 безпілотників. Корабель вміщуватиме 1223 людини.

При необхідності корабель може використовуватися для гуманітарних місій, пов'язаних зі стихійними лихами — на борту є повністю обладнана лікарня і дві операційні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Туреччині назвали російську умову для продовження зернового коридору.

Також "Коментарі" писали про наступне покоління безпілотників Bayraktar, яке презентували у Туреччині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини