Головна Новини Світ Туреччина Туреччина відповіла на попередження США про експорт військових товарів до Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина відповіла на попередження США про експорт військових товарів до Росії

Туреччина запевняє, що не надсилає до Росії товарів, які можуть бути використані у військовій сфері.

20 лютого 2023, 12:20 comments1156
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу запевнив, що його країна не експортує до Російської Федерації товарів, які країна-агресорка може використати для своєї військової галузі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Туреччина відповіла на попередження США про експорт військових товарів до Росії

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу. Фото з відкритих джерел

Очільник МЗС Мевлют Чавушоглу вважає, що Туреччина не експортує військові товари до РФ.

"Неправда, що ми експортували в Росію продукцію, яка може бути використана в оборонній промисловості", — сказав Чавушоглу та додав, що "ми попросили Сполучені Штати повідомити нас, якщо будуть якісь порушення з цього питання".

Чавушоглу зазначив, що Туреччина не буде порушувати санкції, які запровадили Сполучені Штати та Європа проти Росії, а також будуть зупиняти будь-яку діяльність, яка направлена в цей бік. Таку заяву міністр закордонних справ Туреччини зробив після виступу держсекретаря США Ентоні Блінкена в Анкарі.

На початку лютого США попередили Туреччину у можливому експорті хімікатів, мікрочипів та інших товарів до Російської Федерації, які режим Путіна може використовувати у військових цілях проти України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай відреагував на попередження Сполучених Штатів, які застерегли Пекін від відправки зброї до Росії.

Також "Коментарі" писали про Реджепа Ердогана, який все більше піддається критиці в Туреччині. Президента звинувачують у політиці, яка привела до великих жертв під час нещодавнього землетрусу. Адже є приклади міст, де було значно менше жертв через малу корупцію в будівельній сфері.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини