Головна Новини Світ Туреччина Туреччина завершує будівництво винищувача TF-X. Фото нового літака потрапило в мережу
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина завершує будівництво винищувача TF-X. Фото нового літака потрапило в мережу

Туреччина планує ввести в свою армію власні літаки і відмовитись від американських винищувачів F-16. Кадри нового турецького винищувача TF-X опублікували в мережі

16 січня 2023, 17:05 comments1362
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Агенство оборони Туреччини виклало фотографію прототипу винищувача TF-X, який має бути офіційно представлений 18 березня 2023 року. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter Turkish Defence Agency.

Туреччина завершує будівництво винищувача TF-X. Фото нового літака потрапило в мережу

Турецький винищувач TF-X. Фото з відкритих джерел

Створений винищувач 5 покоління має на меті замінити американські літаки F-16 в турецькій армії. Конструкція спроєктована так, що TF-X може літати в повітрі за будь-якої погоди. Цей багатоцільовий літак має технологію стелс і таким чином є невидимим для його виявлення за допомогою технічних засобів.

Офіційно літак TF-X планують презентувати 18 березня 2023 року. За планами винищувач здійснить свій перший політ до кінця 2023 року. Це на два роки раніше, ніж очікувалось за попереднім планом. В турецьку армію перший винищувач TF-X повинен надійти у 2029 році, а до 2033 року має бути виготовлено ще 10 зразків військової техніки.

Туреччина завершує будівництво винищувача TF-X. Фото нового літака потрапило в мережу - фото 2

У 2018 році російська компанія "Ростех" планувала приєднатись до програми створення винищувача TF-X та запропонували створити двигун для турецького літака. Представники оборони Туреччини підтвердили, що вони вивчають цей варіант і обговорюють потенційні моделі співпраці. Проте на опублікованих кадрах прототип оснащений двигуном GE 110, що й американські винищувачі F-16.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Туреччині пройшла закрита зустріч представників однієї з російських республік. На ній заявили про потребу незалежності від Російської Федерації.

Також "Коментарі" писали про те, що Туреччина таємно постачає заборонену зброю до України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини