Головна Новини Світ Туреччина Туреччина заявила про успішне випробовування нової балістичної ракети Tajfun (Відео)
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина заявила про успішне випробовування нової балістичної ракети Tajfun (Відео)

Турецька компанія виготовлення озброєння Roketsan провела успішний запуск балістичної ракети.

25 травня 2023, 19:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Оборонний концерн Roketsan похвалився успішним випробуванням балістичної ракети Tajfun, яка була на 100% виготовлена ​​в Туреччині. Нова зброя пролетіла відстань понад 500 км, а її тестову стрільбу показали у мережі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Youtube-канал Roketsan.

Туреччина заявила про успішне випробовування нової балістичної ракети Tajfun (Відео)

Запуск балістичної ракети Tajfun. Фото з відкритих джерел

Туреччина збільшує свій військовий потенціал власними розробками озброєння. Компанія Roketsan провела друге тестове випробовування балістичної ракети Tajfun. Перше відбулось у жовтні минулого року. Таким чином концерн показує, що вкладається у часові рамки виготовлення та тестування своєї ракети.

Наразі Туреччина не розкрила бойові можливості ракети "Тайфун". Відомо, що на момент випробовувань, вона показала дальність польоту понад 500 км, а от про потужність боєголовки нічого невідомо. Ймовірно, точні характеристики з’являться згодом, коли Туреччина прийме ракету на озброєння.

Варто зазначити, що останні місяці Туреччина представила одразу кілька важливих розробок оборонного сектору. До нього увійшли: новий тактичний безпілотник Bayraktar TB3, унікальний авіаносець TCG Anadolu з крилом для дронів та перший власний турецький танк Altay.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Реджеп Ердоган намагається схилити виборців на свій бік. Окрім присутності на відкритті нового озброєння турецький лідер різко підвищив зарплату в країні перед президентськими виборами.

Також "Коментарі" писали про Туреччину, яка заявила про провокацію та закрила небо для Вірменії через відкриття пам'ятника на її території.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини