Головна Новини Світ Туреччина Туреччина знає, як покласти край війні в Україні: що пропонує Анкара
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина знає, як покласти край війні в Україні: що пропонує Анкара

Туреччина виступила за створення "платформи миру" для припинення війни в Україні

6 липня 2024, 13:00 comments2286
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан упевнений, що для того, щоб покласти край російсько-українській війні, потрібно створити "платформу миру". З широким залученням країн. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє турецьке видання "haber7.com".

Туреччина знає, як покласти край війні в Україні: що пропонує Анкара

Хакан Фідан. Фото: із відкритих джерел

Свою заяву Фідан зробив на неформальному засіданні ради міністрів закордонних справ Організації тюркських держав. Зокрема, топ-дипломат заявив, що мирні зусилля "мають бути поширені на більш широкій основі, щоб покласти край війні".

"Необхідно створити платформу світу, яка запобігатиме поглибленню поляризації, матиме високу якість участі та представництва і віддаватиме пріоритет дипломатії", — додав міністр.

Зазначимо, що Україна вже ініціювала глобальну платформу і в середині червня провела перший Саміт світу, який пройшов у Швейцарії. Станом на сьогодні підсумкове комюніке підтримали понад 80 країн, зокрема Туреччина.

Зазначимо, раніше президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що Анкара сподівається на поновлення чорноморської зернової угоди, але у новому форматі.

"Поки що ми працюватимемо над російською ділянкою коридору. Я вірю, що ми зробимо чорноморський зерновий коридор знову чинним завдяки результатам, які ми отримаємо в цьому напрямі", — заявив Ердоган.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Реджеп Ердоган в ефірі телеканалу TRT Haber заявив, що Анкара сподівається на якнайшвидше врегулювання війни в Україні. За його словами, важливо не допустити, щоб цей конфлікт переріс у глобальний.

Раніше "Коментарі" писали – у США розповіли, як бачить Путін "закінчення" війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини