Головна Новини Світ Туреччина У РФ відреагували на вступ Туреччини до БРІКС: чекають на черги з охочих
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ відреагували на вступ Туреччини до БРІКС: чекають на черги з охочих

У Росії зраділи, що Туреччина нібито вирішила приєднатися до БРІКС

2 вересня 2024, 17:07 comments1171
Поділіться публікацією:

У Росії радісно реагують на інформацію про те, що Туреччина подала заявку на вступ до БРІКС. При цьому прес-секретар кремлівського диктатора Дмитро Пєсков зазначив, що нібито Туреччина справді виявляє інтерес до вступу в БРІКС.

У РФ відреагували на вступ Туреччини до БРІКС: чекають на черги з охочих

Реджеп Ердоган

"Туреччина виявляє інтерес до вступу до БРІКСу, це справді так... Вони заявляли про це давним-давно", — сказав Пєсков.

Водночас, заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров заявив, що можливе приєднання Туреччини до БРІКС стане серйозним ударом для Сполучених Штатів та інших держав "Великої сімки".

"Вступ Туреччини до БРІКС — серйозний удар по США та "Великій сімці". Такими темпами туди черга вишикується, щоб увійти до складу БРІКС. Ця структура матиме дуже велику політичну вагу", — заявив Джабаров.

Він також нагадав, що Туреччина є членом НАТО і має досить тісні відносини з Вашингтоном, але це не заважає Анкарі поводитися досить незалежно. Російський сенатор також наголосив, що Туреччина не підтримала антиросійські санкції та продовжує взаємодіяти з Москвою у всіх енергетичних сферах.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що агентство Bloomberg з посиланням на обізнані джерела повідомило , що Туреччина офіційно подала заявку на вступ до БРІКСу. Це перша країна НАТО, яка виявила бажання приєднатися до групи країн, до яких входять Китай, Росія, Бразилія та інші держави. Bloomberg зазначає, що Туреччина вступом до БРІКС хоче посилити свій глобальний вплив, а також налагодити нові зв'язки поза своїми традиційними західними союзниками. Крім того, Анкара може бути "розчарована" через відсутність прогресу у спробі приєднатися до Європейського Союзу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини