Головна Новини Світ Туреччина У Туреччині назвали рік, коли завершиться війна в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Туреччині назвали рік, коли завершиться війна в Україні

У МЗС Туреччини вважають, що війна в Україні закінчиться 2025 року

19 березня 2024, 09:44
Поділіться публікацією:

Офіційна Анкара вважає, що війна Росії проти України завершиться 2025 року і рік стане мирним для Києва. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан, повідомляє CNN Turk та Turkrus.

У Туреччині назвали рік, коли завершиться війна в Україні

Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан. Фото: із відкритих джерел

"Цей рік складний, сподіваємось на мир у 2025 році", — заявив міністр.

Він наголосив, що Анкара не бачить підстав для вирішення проблеми у 2024 році.

"Передусім ми одна з країн, які закликають до миру в цьому напрямку як на платформі НАТО, так і на європейській платформі. Ця війна має припинитися зараз. Наш президент закликає до миру, використовуючи всі свої лідерські якості", — заявив Фідан.

Він додав, що війна Росії проти України — перетворилася на війну на виснаження, і обидві сторони зазнають втрат.

"Це зберігає ризик поширення. Нас непокоїть така ситуація. Існує ризик поширення війни на весь регіон. Поширення спочатку починається з мови, а потім переходить у дії. Європа має бути більше стурбована ситуацією в Україні, ніж ми", — підсумував глава МЗС Туреччини.

Тим часом президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган учора провів телефонну розмову з російським диктатором Володимиром Путіним. Однією з тем стало поновлення переговорів Росії з Україною щодо припинення війни. Туреччина не вважає фарс під назвою "вибори" незаконними у Росії. Саме тому глава турецької держави привітав диктатора із "перемогою на виборах". Президент Туреччини вкотре заявив, що його країна готова взяти на себе будь-яку роль щодо сприяння поверненню за стіл переговорів з Україною.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Ердоган розповів, без чого жоден мирний план із припинення війни в Україні не дасть результату.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини