Головна Новини Світ Туреччина У Туреччині підрахували всі голоси: чи буде другий тур президентських виборів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Туреччині підрахували всі голоси: чи буде другий тур президентських виборів

Головний суперник Ердогана – Кемаль Киличдароглу – набирає 45%

15 травня 2023, 08:14
Поділіться публікацією:

Станом на ранок 15 травня у Туреччині опрацювали 100% голосів на виборах президента країни. Дані Вищої виборчої ради отримує в онлайн-режимі агентство Anadolu, повідомляє портал "Коментарі".

У Туреччині підрахували всі голоси: чи буде другий тур президентських виборів

Вибори у Туреччині. Фото: з відкритих джерел

В першому турі виборів перемогу отримав чинний президент Реджеп Тайїп Ердоган із результатом 49,35%. Його основний опонент Кемаль Киличдароглу набирає 45.00%. За представника правого Альянсу предків Сінана Огана віддали голоси 5,23% виборців.

Явка на виборах становила 88.84%.                                                                                                                                                        

Оскільки жоден із кандидатів не набрав сьогодні 50% плюс один голос, то 28 травня відбудеться другий тур президентських виборів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Туреччині цієї неділі, 14 травня, відбулися президентські та парламентські вибори. Фінал виборчих перегонів, які можуть і не завершитися в першому турі, проходять на тлі переговорів про продовження зернової угоди, де знову включила шантаж Росія. Який внутрішньополітичний розклад у Туреччині зараз? Який результат виборів виглядає найімовірнішим? Чи може позиція офіційної Анкари щодо російсько-української війни зазнати будь-яких змін у результаті гіпотетичної зміни влади в Туреччині? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – як війна змінює вектор – чому Україна вже має далекобійну зброю. Експерти детально проаналізували ситуацію в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://secim.aa.com.tr/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини