Головна Новини Світ Туреччина У Туреччині заявили, що війна в Україні повинна завершитися «альтернативним шляхом»
commentss НОВИНИ Всі новини

У Туреччині заявили, що війна в Україні повинна завершитися «альтернативним шляхом»

Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан у Брюсселі заявив про те, що війна в Україні повинна бути завершена при використанні альтернативних шляхів, повідомляє Anadolu

5 квітня 2024, 18:53
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан розповів, що на зустрічі міністрів закордонних справ членів НАТО голова МЗС Дмитро Кулеба розповів їм про ситуацію на фронті в Україні.

У Туреччині заявили, що війна в Україні повинна завершитися «альтернативним шляхом»

Хакан Фідан

За його словами, для завершення війни в Україні потрібно шукати альтернативні шляхи.

При цьому він підкреслив, що Туреччина підтримує суверенітет та цілісність України, а також її право на безпеку, втім необхідно використовувати альтернативні методи для того, щоб припинити війну в країні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Європейському Союзі заявили про те, що підтримуватимуть України до її перемоги над Росією і надаватимуть для цього все необхідне. При цьому там підкреслили, що оскільки саме Україна є жертвою агресивної загарбницької війни, то повинна виключно сама приймати рішення про те, чи готова вона йти на поступки чи на якійсь інші умови. В той же час, в ЄС додали, що Київ сам має визначити час, коли буде вважатиме за доцільне проводити таку розмову.

Разом з тим, в Китаї наполягають, що потрібно вирішити "кризу" в Україні політичним шляхом. При цьому там вважають, що у загарбницькій війні Росії проти України не повинно бути ні переможців, ні переможених. Також в Пекіні заявили, що буцімто Китай не допомагає жодній зі сторін конфлікту. Втім, держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив союзників, що Китай навпаки наростив масштаби надання допомоги Росії, і його масштаби стають загрозливими. За його словами, така ситуація є тривожною.

Окрім того, відомо, що Туреччина також неодноразово говорила про необхідність пошуку шляхів, які б зупинили війну в Україні. Там вважають, що між Україно та РФ треба провести мирні переговори і запропонували свої послуги в їх організації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини