Головна Новини Світ США Адміністрація Байдена та кремлівські «товариші» почали активні переговори. Ознаки
commentss НОВИНИ Всі новини

Адміністрація Байдена та кремлівські «товариші» почали активні переговори. Ознаки

Адміністрація Джо Байдена, ймовірно, розпочала переговори з Кремлем, вважає політолог Петро Олещук. За його словами, на це вказує кілька ознак, серед яких і заклики до України не бити по російських НПЗ

11 квітня 2024, 12:00 comments5106
Поділіться публікацією:

Скидається на те, що Адміністрація Джо Байдена та кремлівські "товариші" ведуть зараз якісь переговори і активно торгуються, вважає Петро Олещук. В рамках цих переговорів, очевидно, росіяни просто попросили Вашингтон вплинути на Київ, щоб він перестав наносити удари по НПЗ, бо для Росії вони є вельми дошкульними та неприємними. При цьому, як відзначив експерт, з огляду на останні офіційні заяви посадових осіб США, американці зовсім не проти, щоб допомогти росіянам.

Адміністрація Байдена та кремлівські «товариші» почали активні переговори. Ознаки

Байден і Путін

Окрім того, за словами Олещука, про те, що США домовляється із РФ може свідчити і заява голови Держдепу Ентоні Блінкена у Брюсселі на питання, чи може Захід вести бізнес із Росією і її диктатором Володимиром Путіним, як зазвичай. Блікен відзначив, що Сполучені Штати з будь-якою країною зосереджені на політиці, а не на особистостях.

"Отже, США підводить до ідеї переговорів з самим бункерним дідом"
, — підкреслив Олещук.

Також він звернув увагу на те, що з’явилася інформація, яку згодом підтвердила віце-прем’єр Ольга Стефанішина, що Німеччина і США проти запрошення України в НАТО на Вашингтонському саміті. Хоча, як додає політолог, саме запрошення не означає негайний вступ, у випадку України він би міг розтягнутися на роки.

"США, очевидно, хочуть торгуватися з російською стороною питанням відмови від членства в НАТО для України"
, — відзначив Олещук.

Більше того, своїми заявами про те, що до теракту в "Крокус Сіті Холі" причетний ІДІЛ, США хотіли налагодити співпрацю з Росією і почати зі спільної боротьби з тероризмом. Проте Кремль на це не пішов, оскільки вирішив все ж робити крайньою Україну, виставити голову СБУ Василя Малюка головним "терористом", а все тому, що удари по російським НПЗ, за якими стоять спецслужби, таки дошкуляють агресору.

"Удари по НПЗ, бурхлива реакція на них не лише серед російського керівництва, але і у світі. Реакція, якої не було ні у результаті знищення Каховської ГЕС, ні у результаті скидання бомб і ракет на жилі будинки з українцями, ні через знищення росіянами української енергетики. До речі, те, з якою дикістю росіяни кинулися кидати все на українські ТЕЦ, теж є показником того, якими болючими були для них удари по НПЗ"
, — відзначив експерт.

Тобто, підкреслив Олещук, Адміністрація Байдена все ж готова допомагати країні-агресору.

"Скидається на те, що адміністрація Байдена втратила надії, що за підсумками війни та санкцій вдасться запустити у рашці "транзит"
, — підкреслив політолог і додав, що Байден схоже готовий комунікувати з Путіним.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в США закликають Україну не бити по російським НПЗ і вибрати інші цілі для ударів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини