Головна Новини Світ США Американці заплатять кров'ю: у Байдена попередили, чим закінчиться відмова США від підтримки України
commentss НОВИНИ Всі новини

Американці заплатять кров'ю: у Байдена попередили, чим закінчиться відмова США від підтримки України

Джон Кірбі попередив про можливу активізацію статті 5 Статуту Альянсу, якщо РФ наблизиться до кордонів НАТО

9 грудня 2023, 07:30
Поділіться публікацією:

Припинення США підтримки України призведе Росію до кордонів Північноатлантичного альянсу (НАТО). Це активує статтю 5 Статуту Альянсу, і за це доведеться платити кров'ю американців. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє сайт Білого дому.

Американці заплатять кров'ю: у Байдена попередили, чим закінчиться відмова США від підтримки України

Джон Кірбі. Фото: Getty Images

Джон Кірбі вважає, що російський диктатор Володимир Путін розраховує на те, що США припинять підтримку України, і це стане для нього великим подарунком.

Кірбі переконаний, що якщо Путін завоює Україну, то опиниться на порозі НАТО.

"І як я вже казав, якщо ви думаєте, що ціна підтримки України зараз висока, подумайте про те, скільки піде на це національної скарбниці та крові американців, якщо нам доведеться почати діяти відповідно до наших зобов'язань за статтею п'ятою (Ред. – напад) на одного члена НАТО означає напад на всіх країн-членів Альянсу)", — сказав представник Білого дому.

Він також зазначив, що президент Росії розраховував на такий розвиток подій від початку цієї війни, оскільки не вірив у збереження єдності Заходу і НАТО, а також достатню силу Сполучених Штатів.

"Якщо ви дбаєте про нашу національну безпеку, ви повинні бачити Путіна таким, яким він є, ви повинні бачити Росію такою, якою вона є, і розуміти, що допомога Україні, — а вони не просять нас фізично бути присутньою, — допомога їм виграти цю війну дуже сильно відповідає інтересам нашої національної безпеки та інтересам національної безпеки всіх наших союзників у Європі", — наголосив Кірбі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — з якою кризою зіткнулися США: як може вирішитись питання щодо допомоги Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини