Головна Новини Світ США Американські сенатори просять Байдена надати Україні нову зброю - це Gray Eagle
commentss НОВИНИ Всі новини

Американські сенатори просять Байдена надати Україні нову зброю - це Gray Eagle

Американські політики написали звернення до адміністрації президента Джо Байдена з закликом надати Україні БПЛА Gray Eagle

22 листопада 2022, 23:33
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Група сенаторів США закликала адміністрацію Байдена переглянути рішення про безпілотники. Американці вважають, що Gray Eagles можуть змінити хід війни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на WSJ.

Американські сенатори просять Байдена надати Україні нову зброю - це Gray Eagle

Американський безпілотник Gray Eagle. Фото: з відкритих джерел

22 листопада група з 16 сенаторів написала лист міністру оборони Ллойду Остіну, де вказала, що американська зброя допоможе ЗСУ утримати територію та почати активний рух на полі бою. У листі пишуть про безпілотні апарати MQ-1C Gray Eagles, що можуть перебувати в повітрі 24 години.

"Довгострокова перевага надання Україні MQ-1C є значною та має потенціал для того, щоб змінити стратегічний хід війни на користь України", — пишуть посадовці.

Американці вважають, що Росія купує і використовує іранські дрони, які завдають серйозних ударів по цивільній інфраструктурі та енергетичним об’єктам. Для оборони сенатори пропонують передати БПЛА, які зможуть протистояти російським технологіям.

Американські політики стверджують, що виробництво MQ-1C займає 27 днів, і якби ЗСУ мали необхідні дрони, то могли б напасти на російські кораблі в Чорному морі, які постійно с атакують українські території.

Раніше цього місяця Пентагон відхилив запит України на безпілотники. Представники США часом хвилювалися, що технологію на борту безпілотника можуть викрасти на полі бою. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна отримала зброю від Туреччини — це ракетна система залпового вогню TRLG-230

Також "Коментарі" писали, що біля фронту помітили ізраїльську військову техніку, яка допомагає ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини