Головна Новини Світ США Американські вибори. Стало відомо, хто вирвався вперед у президентській гонці
commentss НОВИНИ Всі новини

Американські вибори. Стало відомо, хто вирвався вперед у президентській гонці

Президент Джо Байден збільшує відрив від свого конкурента на виборах Дональда Трампа, про це свідчить нове дослідження Reuters/Ipsos. Зокрема, чинного президента погодились підтримати 41% респондентів, а Трампа – 37%

10 квітня 2024, 19:30
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден розширив свою перевагу над своїм суперником Дональдом Трампом перед майбутніми президентськими виборами у листопаді.

Американські вибори. Стало відомо, хто вирвався вперед у президентській гонці

Байден і Трамп

Так, згідно дослідження, близько 41% зареєстрованих виборців, опитаних протягом п'яти днів, заявили, що вони віддали б свій голос за Байдена. Колишнього президента Трампа підтримали б 37%.

У попередньому опитуванні Reuters/Ipsos у березні перевага Байдена над Трампом складала лише один відсотковий пункт.

При цьому відомо, що дослідження має похибку в чотири відсоткових пункти для зареєстрованих виборців, і багато з них вказують, що вони ще не визначилися за кого голосувати. Тобто приблизно 22% зареєстрованих виборців заявили, що вони ще не зробили свій вибір, схилялися при опитуванні до інших кандидатів або взагалі не планують брати участь у голосуванні.

Хоча загальнодержавні опитування можуть надати важливі сигнали щодо підтримки політичних кандидатів американцями, вирішальний вплив на результати виборів зазвичай мають лише деякі ключові штати, які і визначають перемогу того чи іншого кандидата.

При цьому відомо, що у січні дані опитування показували значну перевагу Трампа над Байденом: 40% проти 34%. У лютому ж ситуація змінилася, і чинний президент скоротив відставання: 37% проти 34%.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, кому американські виборці симпатизують більше чинному президенту Джо Байдену чи його опоненту Дональду Трампу. При цьому 11% опитаних американців заявили, що віддадуть свій голос за іншого кандидата. Окрім того, 7% респондентів вказали, що вони не визначилися зі своїм вибором. Були і такі, які заявили, що не мають наміру приймати участь у голосуванні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини