Головна Новини Світ США Американські винищувачі перехопили російські літаки поблизу Аляски
commentss НОВИНИ Всі новини

Американські винищувачі перехопили російські літаки поблизу Аляски

Російські літаки наблизились до повітряного простору Аляски. Військові США відреагували та відправили свої літаки на перехоплення.

14 травня 2023, 15:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російські літаки були поміченні, а згодом перехоплені поблизу повітряного простору Аляски. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD).

Американські винищувачі перехопили російські літаки поблизу Аляски

Російські літаки. Фото з відкритих джерел

Згідно зі звітом NORAD шість російських літаків було зафіксовано у зоні виявлення системи ADIZ. Ця система дозволяє проінформувати про наближення літаків ще до того, як вони увійдуть у повітряний простір Канади чи США. Після отримання сигналу на інцидент відреагували у NORAD та відправили свої літаки для перехоплення російських. Виявилось, що від Росії були залучені бомбардувальники Ту-95, заправник Іл-78 та винищувачі Су-35, які наблизились до повітряного простору США, однак не порушили його.

"Російські літаки залишалися в міжнародному повітряному просторі і не входили в суверенний повітряний простір Америки або Канади", — йдеться в повідомленні.

Це не вперше російські літаки наближаються до повітряного простору США та Канади. Військовий експерт з AFCEA Адіб Енаяті стверджує, що такими діями росіяни перевіряють американську систему.

"Це нормально. Це відбувається час від часу. Вони (росіяни) роблять це, щоб оцінити відповідь, час відгуку та отримати дані сигналів. Дякую NORAD за те, що був пильним охоронцем. Так тримати", — повідомив Енаяті.

NORAD – це Командування аерокосмічної оборони Північної Америки, яке діє в рамках співпраці між Канадою та США. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що член НАТО викликав російського посла через напад винищувача РФ на літак.

Також "Коментарі" писав про те, що Швеція відмовила надати Україні винищувачі Gripen. Чому це добра новина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини