Головна Новини Світ США Атаки на американський військовий корабель та інші судна в Червоному морі: у США розповіли подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Атаки на американський військовий корабель та інші судна в Червоному морі: у США розповіли подробиці

Атак на судна в Червоному морі, повністю підтримуються Іраном

4 грудня 2023, 22:35
Поділіться публікацією:

За інформацією  посадовців Сполучених Штатів Америки  в південній частині   Червоного моря зазнали   чотирьох нападів  кілька комерційних  суден. Як заявило  Центральне  командування збройних сил Сполучених Штатів,  вказані три судна пов'язані з 14 державами. 

Атаки на американський військовий корабель та інші судна в Червоному морі: у США розповіли подробиці

Американський корабель USS CARNEY(фото з відкритих джерел)

 Приблизно о 9:15 за часом Сани  команда есмінця  класу USS CARNEY виявила  протикорабельну балістичну ракету,  яку було випущено  з контрольованих хуті районів Ємену по  вантажному судну UNITY EXPLORER,  ракета  впала  майже поряд з  ним.

Приблизно о 12:00  на американським    есмінцем  CARNEY було  виявлено і збито  безпілотник, запущений з території Ємену. "На даний момент ми не можемо оцінити, чи був Карні ціллю БПЛА. Американське судно не отримало пошкоджень, персонал не постраждав", -  говориться в повідомленні.

 Приблизно в 12:35 екіпаж  судна UNITY EXPLORER повідомив, що по ньому випущено  ракету. Пізніше на есмінці виявили  ще один дрон, що наближавсь і знищили його. Судна не постраждали, але одне з них  отримало незначні пошкодження від  ракетного удару.

Як інформують далі,  о 15:30 судно NUMBER 9 було вражено ракетою.  Екіпаж балкера, що належить і управляється Бермудськими островами і Великобританією, проінформував про пошкодження,  постраждалих немає.

  "Ці напади  становлять пряму загрозу міжнародній торгівлі та безпеці на морі. У нас також є всі підстави вважати, що ці напади, хоча і здійснені хуті в Ємені, повністю підтримуються Іраном. Сполучені Штати розглянуть всі необхідні відповідні заходи в повній координації зі своїми міжнародними союзниками і партнерами", — відзначають представники командування США.

ЗМІ з посиланням на Міністерство оборони Штатів повідомляло, що в Червоному морі здвійснили напад на американський військовий корабель і кілька комерційних суден.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що китайський корабель ледь не зіштовхнувся з есмінцем США у Тайванській протоці

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини