Головна Новини Світ США Авіакатастрофа на Алясці: ніхто не вижив
commentss НОВИНИ Всі новини

Авіакатастрофа на Алясці: ніхто не вижив

В авіатрощі на Алясці, неподалік Кетчікана, загинуло шість людей

6 серпня 2021, 10:10
Поділіться публікацією:

Авіакатастрофа на Алясці: ніхто не вижив

Авіакатастрофа на Алясці. Фото: USA Today

У четвер, 5 серпня, на Алясці, неподалік Кетчікана, сталася трагедія. Про це повідомляє AP News з посиланням на сайт берегової охорони США.

На місце авіатрощі прибули працівники берегової охорони, лісової служби США, добровольчий рятувальний загін Кетчікана та гелікоптер MH-60 Jayhawk. Близько 14:37 було виявлено уламки літака у водоймі. На воду спустили двох плавців-рятувальників, які підтвердили, що живих у літаку немає.

Відомо, що на борту літака південно-східної авіації було п'ять пасажирів і пілот. Оглядовий літак розбився в районі національного пам'ятника "Туманні фьорди". У той день був туман, дрібний дощ і сильні пориви вітру. Видимість становила 3,22 кілометра, а швидкість вітру — 12,87 кілометра на годину.

Особи загиблих встановили. Туристи з круїзного корабля Holland America Line Nieuw Amsterdam вирішили орендувати плавучий літак і помилуватися льодовиками й ведмедями, які живуть у дикій природі Аляски.

Екскурсії до "Туманних фьордів" досить популярні серед іноземних туристів. Туроператори обіцяють чудові краєвиди із засніженими вершинами і пустельними озерами, де можна зустріти ведмедів. К

Кетчікан — популярна зупинка для круїзних суден, які відвідують Аляску. З порту їхні пасажири можуть здійснити різні екскурсії. Саме на одну з таких екскурсій записалися і загиблі. Однак з невідомих причин їхній літак розбився.

Наразі Національна рада з безпеки транспорту направила екіпаж для розслідування катастрофи, що прибуде на місце трагедії у п'ятницю, 6 серпня.

Відомо, що два роки тому на Алясці вже була авіакатастрофа. Тоді зіткнулися у повітрі два оглядові літаки. У результаті загинуло шість із 16 осіб.

Як писав портал "Коментарі" раніше, у Швейцарії через негоду літак впав у Боденське озеро.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини