Головна Новини Світ США Бавовни буде більше. В пакет допомоги від США ввійде «зброя мрії» для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Бавовни буде більше. В пакет допомоги від США ввійде «зброя мрії» для України

Сполучені Штати уже 12 березня можуть оголосити про надання Україні чергового пакету допомоги. Як повідомляє Politico, з посиланням на свої джерела, в цей пакет увійдуть ракети ATACMS

12 березня 2024, 19:11 comments1432
Поділіться публікацією:

За інформацією видання, вартість пакету, який мають надати США Україні, буде становити 300 млн доларів. Його профінансують із 4 млрд доларів із бюджету Пентагону. Цей пакет дозволить передати Збройним силам України зброю, але без гарантій її заміщення.

Бавовни буде більше. В пакет допомоги від США ввійде «зброя мрії» для України

Ракети ATACMS

Отже, за інформацією видання, в новий пакет допомоги увійдуть ракети ATACMS дальністю до 160 кілометрів. Окрім того, Пентагон надасть ЗСУ додаткові снаряди для 155-мм гаубиць, а також керовані реактивні снаряди GMLRS.

Politico із посиланням на свої джерела в Пентагоні підкреслює, що цей пакет допомоги є тимчасовим рішенням проблем, які складися і жодним чином не ж альтернативним шляхом для надання Україні додаткової допомоги.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що із зими минулого року в Конгресі США не можуть ухвалити рішення про виділення допомоги Україні. Разом з тим відомо, що республіканці роблять все для того, аби заблокувати виділення грошей для України. До таких дій своїх соратників закликав колишній президент США Дональд Трамп. При цьому Трамп начебто вважає, що Києву потрібно перестати давати гроші, і тоді війна в країні припиниться.

При цьому експерти вважають, що допомога Україні стала заручницею передвиборної гонки в США. Республіканцям не вигідно голосувати за ініціативу президента Джо Байдена, щоби не надавати йому електоральних балів.

Окрім того, відомо, що Україна давно просила США надати ракети ATACMS більшою дальністю. На початку року Деніел Райс заявив, що США планує утилізувати значні запаси ракет ATACMS. Причиною цього Райс назвав закінчення терміну придатності у далекобійних ракет.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.politico.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини