Головна Новини Світ США Байден дав нову обіцянку Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден дав нову обіцянку Україні

Президент США запевнив, що Україна точно не залишиться без підтримки

12 липня 2024, 09:12 comments4336
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден підтвердив свої наміри продовжувати політику Сполучених Штатів щодо глобального лідерства у питанні підтримки України та посилення НАТО, наголосивши, що це є питанням національної безпеки США. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву американський лідер зробив на підсумковій прес-конференції після саміту НАТО у Вашингтоні, пише "Укрінформ".

Байден дав нову обіцянку Україні

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

"Я не залишу Україну. Я збережу НАТО сильним (альянсом – ред.). Це саме те, що ми зробили, і це саме те, що ми продовжимо робити", – висловився глава Білого дому.

Він зазначив, що майбутнє політики Сполучених Штатів залежить від американського народу, який має зробити свій вибір у листопаді.

При цьому Джо Байден наголосив, що від вибору американців залежить не тільки те, що буде далі в їхній країні, а й у всьому світі.

"Це набагато більше, ніж політичне питання: це питання національної безпеки", — висловив американський президент.

Він додав, що йдеться не про його політичну кампанію, а про наступні десятиліття.                                                          

У цьому контексті Джо Байден нагадав, як його попередник, Дональд Трамп відмовлявся від зобов'язань за статтею 5 Північноатлантичного договору, яка вважається основою колективної безпеки. Крім того, Трамп називав російського диктатора Путіна "генієм", нагадав Байден.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Сполучених Штатів Джо Байден заявив, що поки не готовий до прямої взаємодії з російським диктатором Володимиром Путіним.                                              




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини